Savcı Gök'ün iddianamesi reddedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2009 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla organize suç örgütüne yönelik olarak düzenlenen ''Anafor'' isimli operasyona ilişkin iddianame, eksiklikler nedeniyle mahkemece kabul edilmedi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, Anafor operasyonuyla ilgili iddianamesini hazırlayarak İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

İddianameyi inceleyen mahkeme, ''iddianamedeki eksiklikleri'' gerekçe göstererek iade etti.

İddianamedeki eksikliklerinin, görev değişikliği nedeniyle Murat Gök'ün yerine soruşturmaları yürütecek olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sait Demiröz tarafından giderilerek mahkemeye sunulacağı öğrenildi.

Daha önce silahlı çete kurma suçundan cezaevine giren Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki grubun yeniden suç örgütü oluşumuna giderek yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu iddiaları üzerine, 1,5 yıl süren takibin ardından Temmuz 2008'de, İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Kuşadası, Muğla, Balıkesir, Samsun, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya'da, Murat Gök'ün talimatıyla operasyon düzenlemişti.

''Anafor'' adı verilen operasyonda, Ahmet Tekin Baykal ile emekli albay, emekli askeri savcı, emekli 2 uzman çavuş, Danıştaydaki hakimlik görevinden istifa etmiş avukat, iş adamları ile İzmir'de daha önce Asayiş Şube Müdür Vekilliği yapan emekli polis müdürü H.E'nin de aralarında bulunduğu 58 kişi yakalanmış, 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, bunlara ait çok sayıda mühimmat ve 1 çelik yelek ele geçirilmişti.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan önce 8'i tutuklanmış, savcının serbest bırakılmalara itirazı üzerine 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. ''Anafor'' operasyonuna bağlantılı olarak gerçekleştirilen kumarhanelere yönelik ikinci operasyonda ise 6'sı polis 11 kişi gözaltına alınmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber