Uzman jandarmalara zam yapılacak

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzman jandarmaların özlük hakları da yeniden düzenleniyor

Genelkurmay, 25 bin uzman jandarmayı ilgilendiren düzenlemeye imza attı. Astsubay haklarına sahip olacak uzman jandarma emeklilerine de 100 ile 158 TL arasında zam var

Genelkurmay Başkanlığı, uzman erbaşlardan sonra sayıları 25 bini bulan uzman jandarmaların sorunlarına da el attı. Genelkurmay Personel Daire Başkanlığı bir taslak hazırlayarak uzman jandarmalara kademe ve derece verilmesini öngördü. Taslağa göre 2 ya da 4 yıllık fakülte mezunu uzman jandarmalara kamu personeli statüsü verilecek.

Kademe arttırımı

TSK içindeki yaklaşık 20 bin yüksek okul mezunu uzman jandarma, astsubaylar gibi kademe ve derece alabilecek. Hala yürürlükteki yasaya göre, uzman jandarmalar öğrenim seviyesi ne olursa olsun ortaokul seviyesinden emekli ediliyordu. Genelkurmay'ın hazırladığı taslağa göre, uzman jandarmalardan 2 yıl yüksek öğrenim yapanlara 1 kademe, üç yıl süreli öğrenim yapanlara 2 kademe, 4 veya daha fazla öğrenim yapanlara ise 1 derece verilecek.

Taslak bakanlığa gidiyor

Yapılan tüm iyileştirmelerden emekli ya da malullük nedeni ile ayrılmış olanlar da faydalanacak. Tasarı ile uzman jandarma emeklilerine de 100 ile 158 TL arasında zam verilecek. Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan taslak, Milli Savunma Bakanlığı'nda ele alındıktan sonra Bakanlar Kurulu'na gönderilecek. Hazırlanan yasa tasarısı daha sonra Meclis gündemine gelecek. Tasarı Meclis'te kabul edildikten sonra tüm uzman jandarmalar için geçerli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber