Cepten rakip operatörü arama ucuzluyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 08:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hanife BAŞ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), telefon operatörlerinin birbirlerine yönelik aramalar için uyguladıkları 'ara bağlantı' tarifesini yeniden düzenledi.

Yeni düzenleme ile ara bağlantı ücretlerinde yüzde 28.1-30.8 indirime gidildi. 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek ve uygulamaya girmesinin iki ayı bulacağı bu tarifelerin, Vodafone, Turkcell ve Avea abonelerinin diğer operatörle görüşmelerini ucuzlatacağı belirtiliyor.

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, cep telefonu operatörleri arasındaki ara bağlantı ücretlerindeki düşüşün tüketicilerin her zaman lehinde olduğunu belirterek, "Ara bağlantı ücretlerindeki düşüş, arama ücretlerinde de düşüş anlamına geliyor. Ara bağlantı ücretlerindeki indirim, yüzde 30'a varan oranlarda telefon görüşme ücretlerinde düşüşe neden olabilir. Ama bu düşüş hemen 1 Mayıs'ta başlamaz. Uygulamaya girmesi bir-iki ay alabilir" dedi.

Maliyet düşecek

Operatörlerin ara bağlantı ücretlerindeki düşüşü uygulamayı ilan ettiklerinde aralarından birinin, bu konuda anlaşmayınca kendilerine başvurduğunu hatırlatan Acarer, "Kendi aralarında anlaşsalar da, bize de başvursalar her şekilde bir indirim olacak. Arabağlantı ücretleri düşmeye devam edecek ve maliyetine kadar gelecek ama bunun ne kadar sürede olacağını bilmiyoruz" diye konuştu.

Avea CEO'su Cüneyt Türktan da "BTK'nın bu kararı doğrultusunda sağlanacak daha adil bir rekabet ortamında, abonelerimize 'Her Yöne Sınırsız' tarifemizde olduğu gibi, tüm işletmecileri uygun fiyata arayabilecekleri çok cazip tarifeler sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Vodafone: Ara bağlantı ücretleri zaten düşüktü

VODAFONE Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, "Sektörün asıl sorunu, ara bağlantı ücretlerinin yüksekliğinden çok, şebeke içi-şebeke dışı arasındaki fiyat farkının çok yüksek oluşudur. Türkiye zaten Avrupa ülkeleri arasında en düşük ara bağlantı ücretini uygulayan ülkedir. Ara bağlantı ücretlerinin daha da düşürülmesi, sağlıklı rekabet için tek başına anlamlı değildir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber