16 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Şehit Pilot Üsteğmen Korçam'ın cenazesi toprağı veriliyor.

- Mustafakemalpaşa ilçesi yakınlarında düşen askeri uçakta şehit olan Fatih Korçam'ın cenazesi, Kocatepe Camii'nde öğleyin kılınacak namazın ardından Ankara Cebeci Şehitliği'nde toprağa verilecek.

- Kocatepe Camii'ndeki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılacak.

- Korçam için, cenaze Ankara'ya getirilmeden önce Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığında da tören yapılacak.

2- Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycanlı parlamenterlerden oluşan heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Norveç Parlamento Başkanı Thorbjorn Jagland ile görüşecek.

4- Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyinin 20. toplantısı, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yapılıyor.

- Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ali Babacan temsil ediyor.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, KKTC'de.

- Başbakan Ferdi Sabit Soyer tarafından kabul edilecek olan Bağış, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Turgay Avcı ile görüşecek.

- Bağış, Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Politika Merkezince düzenlenen toplantıda konuşacak.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve beraberindeki heyet, Bulgaristan'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.

7- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Aziz Yıldırım başkanlığındaki Kulüpler Birliği Vakfı Yönetim Kurulunu, ayrıca Romanya'da Avrupa ikincisi olan Bayan ve Erkek Halter Milli Takımı sporcu ve yöneticilerini makamında kabul edecek.

8- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye Kadın Girişimciler Derneğinin düzenlediği "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması"nın sonuçlarının açıklanacağı İstanbul'daki ödül törenine katılacak.

9- ENVER Çocuk Şenliği...

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilecek şenlikte, "Enerji Verimliliği ve Geleceğimiz" konulu çocuk paneli ve "Enerji İzcileri"nin tanıtımı yapılacak.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara'da, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneğinin 34. olağan genel kurulunda konuşacak.

11- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kütahya'da, 1. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın açılışına katılacak ve ziyaretlerde bulunacak.

12- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marcel Kurpershoek, Türkiye-Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesi'ni revize eden anlaşmaya ilişkin ek düzenlemeyi imzalayacak.

13- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Doğa Derneği Başkanı Güven Eken ve sanatçı Tarkan'ın da aralarında bulunduğu heyeti makamında kabul edecek.

- Günay, Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ndeki DYO 33. Resim Yarışması sergisinin açılışını yapacak.

14- "Ergenekon" soruşturması kapsamındaki son operasyona ilişkin gelişmeler izleniyor.

15- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.

- Toplantıya ilişkin açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

16- 4 sektöre gözaltı...

- 2009'un vergi denetimleri, tefecilik, akaryakıt ve sigara ile son dönemde sahte içkiden ölümlerin meydana geldiği alkol piyasasında yoğunlaşacak.

- Alkollü içkilerde bandrol uygulamasına yönelik saha denetimlerinde son 1 yılda 94 bin 166 adet bandrolsüz ürün, 1135 adet taklit bandrollü ürün ve 5 bin 802 adet de niteliğine uygun olmayan bandrollü ürün bulundu.

- Tütün mamullerinde de 646 bin 224 adet bandrolsüz ürün, 42 adet niteliğine uygun olmayan bandrollü ürün ele geçirildi.

17- TBMM'den.

- Genel Kurulda, imalat sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin de KOSGEB desteklerinden yararlanmasına da olanak sağlayan yasa tasarısının görüşmeleri sürecek.

- İçişleri Komisyonunda, 1 Mayıs'ın "Emek ve Dayanışma Günü" adıyla, tatil günü olarak belirlenmesini öngören yasa tasarısı ele alınacak.

- Adalet Komisyonunda, Borçlar Kanunu'nun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkındaki Yasa Tasarısı görüşülecek.

- Milli Eğitim Komisyonunda, ilköğretim müfettişliğinin, "eğitim müfettişliği" olarak yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısı ele alınacak.

- Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu başkanlığındaki heyet, CHP, MHP, DTP ve AK Parti grup başkanvekilleriyle görüşecek.

18- Çin Halk Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Qiliang Xu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nu ziyaret edecek.

19- Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Mısır Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Mohab Mameesh ile makamında bir araya gelecek.

20- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Bursa'da düzenlenen, "Yazılışının 600. Yılında Bir Kutlu Doğum Şaheseri" konulu uluslararası mevlit sempozyumuna katılıyor.

21- Türk Dil Kurumunca, Kırıkkale Üniversitesinde "Kitle İletişim Araçlarında Türkçe'nin Kullanımı Bilgi Şöleni" yapılacak.

- Şölende, TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ile RTÜK Başkanı Zahid Akman da konuşacak.

22- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki il başkanları ve il müfettişleri toplantısına katılacak.

23- Hindistan'da genel seçimlerin ilk aşaması yapılıyor.

- Dünyanın en büyük demokrasisinde seçimler 13 Mayısa dek 5 aşamada tamamlanacak.

24- Toplantı...Kongre...Sempozyum...Etkinlik

- Kurumsal şirket yöneticilerinin katılacağı "6. Liderlik Zirvesi" İstanbul'da yapılıyor.

- Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi, Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesinde başladı.

- Türk-İş'e bağlı sendikaların İzmir şube başkanları, 1 Mayıs etkinliklerine ilişkin toplantı yapacak.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile birlikte basın toplantısı yapacak.

- TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz, odanın Adana Şubesinin düzenlediği 5. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu'nda konuşacak.

25- 45. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nda bugün, 5. etap olan 130 kilometrelik Marmaris-Fethiye etabı koşulacak.

26- Futbolda UEFA Kupası çeyrek final maçları bu akşam yapılıyor.

27- TFF 3. Lig Yükselme Grubu'nda 13. hafta maçları oynanacak.

28- Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Fenerbahçe arasındaki play-off final serisinin ilk maçı İstanbul Haldun Alagaş Spor Salonu'nda yapılacak.

29- 24. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu'nda elemelerle devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber