Danıştay saldırsının Ergenekon eylemi olduğuna dair 9 delil

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 11. Ağır Ceza, Yargıtay'ın kararına uyarak daha önceki kararını bozdu ve davanın Ergenekon'la birleştirilmesine karar verdi. Birleştirmenin İstanbul'daki Ergenekon Mahkemesi'nde olmasına hükmetti.

ERGENEKON törer örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturmada örgütün iki silahı eyleminden birisi olarak gösterilen Danıştay saldırısı, Ergenekon davası kapsamına alındı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin, ?Ergenekon davasıyla birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna'' işaret ederek verdiği bozma kararına uyulmasını kararlaştırdı. Danıştay saldırısı davasının Ergenekon davası ile birleştirilmesine kararn veren Ankara 11. Ağır Ceza, dava dosyasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilmesi için bu mahkemeden muvafakat istedi.

SAVCI DA BİRLEŞTİRME İSTEDİ

DANIŞTAY davasının Ergenekon ile birleştirilip birleştirilmeyeceği yönündeki tartışmalara dün son nokta konuldu. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma sanıkların tahliye talepleri ve Ergenekon'la birleştirme talebinin reddini istemeleriyle başladı. Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, yazılı mütalaasında ?Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bozma ilamına uyulması ve dosyanın Ergenekon davasını gören İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilmesini' istedi. Mahkeme Heyetinin yaptığı başbaşa değerlendirmenin ardından, Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, usul ve yasaya uygun bulunan Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bozma kararına uyulmasına karar verildiğini kaydetti.

İSTANBUL'DA BİRLEŞTİRİLSİN

ANKARA 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de ?Ergenekon Terör Örgütü' tanımlamasını kullanması dikkat çekti. 11. Ağır Ceza ara kararında, İstanbul'da devam eden dava dosyasındaki iddialarda, eylemin, Ergenekon terör örgütü tarafından yapıldığının anlatıldığına dikkat çekilerek ?Mevcut duruma göre, mahkememiz dosyasındaki Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılması olayının, İstanbul'daki yargılamaya konu örgütün yaptığı eylemlerden biri olarak iddia edildiği, bu haliyle mahkememizde görülen ve örgütün yaptığı eylemlerden bir tanesi olarak nitelenen eylemin yargılamasının da örgütün genel tanım ve tarifinin yapıldığı ve diğer eylemlerinin yargılandığı dosyada birleştirilerek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılması, delillerin birlikte değerlendirilmesinin usul ve yasaya uygun olduğu sonuç ve kanaatine varıldığından, dosyanın, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde birleştirilmesi konusunda muvafakat istenilmesine karar verildi'' denildi

TAM GAZ PROVOKASYON

KATİL avukat Arslan, mahkemeye verilen arada, sanıklara ayrılan bariyerden atlamak istedi. Jandarmanın müdahale etmesine üzerine Arslan ?Başörtüsünü yargılayamazsınız. Başörtüsünü yargılayanı keserim lan. İsrail'e gidin lan' diye bağırdı. Bunun üzerine görevliler Arslan'ın ağzını kapatmak istediler, Bu sırada Arslan'ın annesi, ?yapma oğlum' diye onu teskin etmeye çalıştı. Arslan ailesine dönerek ?Siz de gidin lan' diye bağırdı. Görevliler, Arslan bağırmaya ve küfür etmeye devam edince salondan çıkardılar. Arslan, sanık bekleme salonunda bağırmaya devam etti.

GATA'YA GİDENLER KURTULDU

ARSLAN'IN annesi Porsor Arslan, oğlu salondan götürüldüğü sırada ?Birileri GATA'ya gidiyor kurtuluyor. Benim oğlum 3 yıldır bu halde. Ne biçim Türkiye bu? Böyle hakaret olur mu? Benim oğlum istediğini söyleyebilmeli' dedi. Bu sözler Salon'da izleyici olarak bulunan Danıştay üyelerinin tepkisini çekti.

Söz sırası artık Ergenekon mahkemesinde

ANKARA 11.Ağır Ceza Mahkemesi'nin ?İstanbul'da birleştirme' kararının ardından gözler Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır ceza Mahkemesi'ne çevrildi. Mahkemenin birleştirmenin İstanbul'da yapılmasını kabul etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Şentop ?Yargıtay'ın bozma gerekçesine uyularak doğru karar verildi. İstanbul'da davanın görülmesi olumlu bir sonuçtur, fayda vardır. Hem Danıştay Davası yeni belgeler ışığında yeniden ele alınacak hem de Ergenekon'un en önemli iddialarından biri görülmüş olacak. Bu da davanın daha somutlaştırılmasına, daha hızlanmasına neden olacak' dedi.

Emekli Askeri Hakim Ümit Kardaş ?En makul olanı davanın İstanbul'da görülmesi. Çünkü İstanbul'daki hakim ve savcılar Ergenekon soruşturmasına ilişkin pekçok bilgi ve belgeye sahipler' derken Anayasa Hukukçusu Prof. Mustafa Kamalak ?İstanbul'daki mahkemenin Ergenekon bilgi ve belgelerine sahip olması ve konuya hakimiyetleri nedeniyle davanın İstanbul'da görülmesi doğru bir karar' dedi. ERDİNÇ AKKOYUNLU

Baykal'la Veli Küçük aynı dilden konuştu

ERGENEKON yöneticisi olarak yargılanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 11. Aır ceza'ya gönderdiği dilekçe, CHP lideri Deniz Baykal'ın geçen hafta TBMM Grup toplantısında dile getirdiği iddiaları seslendirdi. Baykal CHP grubunda ?Gizli tanık, ablasını öldürmekten, öz yeğenini satarak fuhşa zorlamaktan hapis cezası almış, Cumhuriyet Gazetesinin bombalanması olayından müebbet hapis cezası almış' diyerek Osman Yıldırım'ı ve Ergenekon savcılarını suçlamıştı.

DİLEKÇEDE KÜFÜR

VELİ Küçük'ün kızı ve Avukatı Zeyneh Küçük, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçede Baykal'ın iddialarını tekrarladı ve ağza alınmayacak ifadeler kullandı. İki davanın birleştirilmemesini isteyen Küçük dilekçesinde ?Osman Yıldırım bir kardeş katilidir. Kendi kız kardeşini öldürdüğünü açıkça söylemektedir. Kendi kız kardeşinin kızına fuhuş yaptırdığı için hüküm giymiş aşağılık bir yalancıdır' ifadelerini kullandı.

Arslan, arkadaşları için babasından para istedi

MAHKEME Salonu'nda sanıkların gruplaştıkları görüldü. Arslan, İrşi, Sağır ve Timuroğlu'nun yan yana ve samimi davranışları dikkat çekerken, Süleyman Esen ve Osman Yıldırım'ın mesafeli oturdular. Alparslan Arslan, babası İdris Arslan salona girişinde yanında bulunan İrşi, Sağır ve Timuroğlu'nu göstererek onlara para göndermesi yönünde işaretler yaptı. Babası ise, ?para yok' diye işaret yaptı. Ergenekon iddianamesinde, Danıştay cinayetinin ardından Alparslan Arslan'ın anne ve babasının hesaplarında olağandışı bir artış olduğu belirtilmişti. İddianamede, İdris Arslan'ın Danıştay sanıklarının hesabına cezaevinde oldukları dönemde düzenli para yatırdığının belirlendiği iddia edilmişti. Daha önce ?Oğlum cinayeti başörtüsü kararı için işledi' deyip provokatif açıklamalar yapan Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan dün ?Oğlumu Ergenekon kullandı' dedi.

Mahkeme salonunda Yıldırım'a saldırdılar

ANKARA 11. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği kısa aranın ardından birleştirme yönünde kararını açıklarken, sanıklar olay çıkardı. Sanıkların hedefinde Danıştay saldırısı ile Ergenekon arasındaki bağlantıları anlatan Osman Yıldırım vardı. Karar açıklanırken Erhan Timuroğlu ayağa kalkarak Osman Yıldırım'ın üzerine yürümeye çalıştı. Timuroğlu ?Hep bu şerefsizin yüzünden. Bu şerefsiz itirafçı konuştu, bu itirafçının söylediklerine inanmayın yalan söylüyor' diye bağırdı. Sanık İsmail Sağır da Yıldırım'a yönelik sözler söyledi. Bunun üzerine Osman Yıldırım da Erhan Timuroğlu ve diğer sanıklara yönelik küfürlü sözler sarf ederek, ?'Size kaç para verdiler'' diye konuştu. Jandarmalar sanıkları ayrı ayrı dışarı çıkardı.

Ergenekon eylemi olduğuna dair 9 delil

ERGENEKON savcısı Zekeriya Öz, ?terör örgütü' iddiasıyla hazırladığı 2 bin 455 sayfalık ilk iddianamede Danıştay saldırısını ile Ergenekon arasındaki bağlantıları gösteren delilleri tek tek sıralamıştı. İşte obağlantılar:

KATİL İLE YAKIN İLİŞKİ: Alparslan Arslan hem Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin ile Hüseyin Görüm'ün avukatlığını yapıyor hem de Muzaffer Tekin'in ortağı Ayhan Parlak'ın avukatı. Arslan'ın bürosunda 16 sayfalık Ergenekon dokümanı bulundu.

TELEFON TRAFİĞİ: Katil Arslan'ın kullandığı 0532 671 34 39 nolu GSM hattının; Muzaffer Tekin'in kullandığı 0532 291 92 93 telefon numarasıyla 35, Muzaffer Tekin'in ortağı Ayhan Parlak ile 108 kez konuştuğu belirlendi.

KÜÇÜK-ARSLAN YAN YANA: Arslan'ın Veli Küçük'le İsveç'teki Azerbaycan kongresinde yan yana çekilmiş resimleri çıktı.

YILDIRIM ANLATTI: Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım, ?Veli Küçük ile Arslan'ın İstanbul Üsküdar'da bulunan Katibim Restoran'ın yanındaki çay bahçesinde buluştuklarını biliyorum, zaman zaman ben de yanlarında bulundum' dedi.

BOMBALARI TEKİN VERDİ: Osman Yıldırım ifadeseinde ?Ataşehir'deki villada Muzaffer Tekin üç el bombasını getirterek (Bunlar Cumhuriyet'e atılacak. İş bitince sana 500 bin dolar vereceğiz) dedi. İki el bombasını cebime koydum, birini de Arslan çantasına koydu' dedi.

EMEK'İN KARDEŞ BOMBALARI: Fikret Emek'in annesine ait evde bulunan el bombalarıyla Cumhuriyet'e atılan bombalar kardeş çıktı.

BANKA HESAPLARI COŞTU: Katliamın ardından Sanıklardan Alparslan Arslan'ın anne ve babası ile Osman Yıldırım'ın akrabalarının ve İlhan Parlak'ın banka hesaplarında toplam 300 bin YTL tutarında artış oldu.

GÜLALTAY'IN SEKRETER: Ergenekon sanığı Semih Tufan Gülaltay'ın sekreteri büroya sık sık gelen şahıslardan birisi Muzaffer Tekin diğerinin Alparslan Arslan olduğunu anlattı.

İLİŞKİNİN RESMİ İMZASI: Hüseyin Görüm Edirne'deki süt fabrikasını yönetmesi için yeğeni Rasim Görüm'e verdiği belgede avukat olarak Arslan'ın imza ve kaşesi çıktı.

LÜTFİ KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber