Cephane polise gönderilen bir ihbar 'e-mail' ile ortaya çıktı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstek Vakfı arazisinde ele geçirilen cephane polise gönderilen bir ihbar 'e-mail' ile ortaya çıktı.Listede adı geçen emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş ile 2 muvazzaf gözaltına alınırken, bir Deniz Yarbay ise aranıyor...

Ergenekon soruşturmasının son dalgasının hedefi denizci subaylar oldu. Daha önce karacı, havacı subayların Ergenekon'la irtibatını ortaya çıkaran savcılar, bir ihbar e-mail'i ile başlatılan son operasyonda denizci subayların derin yapıyla ilişkisini ortaya çıkardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesine gelen e-mail ile başlatılan operasyon önce cephaneliği ardından da muvazzaf subayların cephanelikle ilişkisini gözler önüne serdi.

Bütün ayrıntıları tek tek anlattı

Ergenekon savcılarını harekete geçiren ihbar maili bir hafta önce www.iem.gov.tr adresine gönderildi. Polis önce ihbarın yapıldığı yeri belirledi. Yapılan çalışmalarda ihbarın bir internet kafeden yapıldığı tespit edildi. Oldukça uzun olan ihbar e- mail'inde Bedrettin Dalan'ın sahibi olduğu İstek Vakfı'nın Poyrazköy'deki arazisinde cephaneliğin gömülü olduğu bilgisine yer verildi.

İhbar mektubunda 80 dönümlük arazide cephaneliğin nerede bulunduğu ise oldukça detaylı bir şekilde tarif edildi. İhbar e-mail'indeki bilgiler bu bilgiler dışında cephaneliğin kimler tarafından elde edildiği ve kimler tarafından da araziye gömüldüğünün isimlerine de yer verildi.

Tapudan kayıtlar incelendi

Elektronik postadaki bilgiler üzerine polis önce arazinin tapu kayıtları incelendi. Tapudaki bilgilerin ihbarda gelen bilgileri doğrular nitelikte olduğu tespit edildi. Ardından ihbarda cephaneyi temin ettikleri ve toprağa gördükleri belirtilen kişilerin adresleri belirlendi. Operasyonun hazırlıklarını tamamlayan polis, cumhuriyet savcılarının onayıyla önceki gün Poyrazköy'de kazı çalışmalarına başladı. Kazılarda Ergenekon operasyonundaki en büyük cephaneliğe ulaşıldı.

Hepsi Levent Göktaş'ın ekibinden

Cephaneliğin çıkarılmasının ardından polis dün sabah itibariyle ihbar e-mail'inde yer alan emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe ve Deniz Binbaşı Emre Onat gözaltına aldı. Adı arama listesinde yer alan Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit'e ulaşılamazken, denizci yarbayın kaçtığı öne sürüldü.

Ergenekon savcılarının hedefindeki 4 denizci subayın bir başka ortak noktalarının ise Ergenekon'un tutuklu sanığı emekli Albay Levent Göktaş olduğuna işaret edildi. Denizci subayların Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli olan Göktaş'ın ekibinde yer aldıkları öğrenildi. Operasyonun devam ettiği belirtilirken, gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.

Mehmet KÖPÜKLÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber