Tacizle suçlanan öğretmen okul bulamıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salim UZUN/ANTALYA,

ANTALYA'da öğrencilerini taciz etmekle suçlandığı davadan beraat ederek memuriyete dönen 20 yıllık en 39 yaşındaki M.G.K., öğrenci velilerinin tepkisi nedeniyle okul bulamıyor.

Beraat ettikten sonra ilk ataması Mehmet Topçu İlköğretim Okulu'na yapılan, ancak velilerin tepkisi nedeniyle Korkuteli Avdan Şehit Ahmet Belen İlköğretim Okulu'nda görevlendirilen öğretmen M.G.K., burada da aynı tepkiyle karşılaştı ve öğrenci velileri, öğretmenin başka okula gönderilmesi için okul yönetimine baskı yaptı.

3 yıl önce görevli olduğu ilköğretim okulunda 10 kız çocuğuna tacizde bulunduğu iddia edilen ve soruşturma sonucu meslekten uzaklaştırılan 20 yıllık öğretmen M.G.K., kanıt yetersizliğinden beraat ettikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine açtığı davayı da kazanarak, tacizle suçlandığı Elmalı Mehmet Topçu İlköğretim Okulu'nda göreve başladı.

Bu okulda bir süre görev yapan M.G.K., öğrenci velilerinin yoğun tepkisi nedeniyle görev yapamaz hale gelince, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başka bir ilçeye tayin edildi. Okulda yaşananlar hakkında bilgi veren Mehmet Topçu İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Özekinci, ?Öğretmenimiz okulda göreve başlayınca velilerimiz isyan etti. Hatta okulu basarak öğretmenin görev yapmasını engelledi. Veliler öğretmenin başka bir okula gönderilmesi için imza bile topladı. Öğretmenimizin can güvenliğinin tehdit altında olması gerekçe gösterilerek tayini başka bir okula yapıldı? dedi.

?ÇOCUKLARIMIZI EMANET ETMEYİZ'

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı kararla Korkuteli Avdan Şehit Ahmet Belen İlköğretim Okulu'nda göreve başlayan M.G.K., aynı şekilde bu okuldaki velilerin de tepkisiyle karşılaştı. Öğretmene yöneltilen suçlamalardan haberdar olan bazı veliler durumu okul yönetimi ile paylaşarak, öğretmenin okuldan uzaklaştırılmasını istedi.

Avdan Şehit Ahmet Belen İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Güngör, ?Öğretmenin durumunu öğrenen bazı veliler bize gelerek, öğretmenin neden bu okula atandığını, çocuklarını bu öğretmene emanet etmek istemediklerini söyledi. Sorunu çözmeye çalışıyoruz? diye konuştu

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da, öğretmenin yargı kararı ile göreve iade edildiğini belirterek şunları söyledi:

?Biz yasal mevzuat neyi gerektiriyorsa onu yaptık. İlk ataması yapılan okulda bazı olumsuzluklar yaşanınca, öğretmenimiz başka bir ilçeye tayin edildi. Yeni görev yerinde bir olumsuzluk yaşandığına dair bize ulaşan resmi bir başvuru olmadı. Eğer böyle bir sıkıntı varsa gereğini yaparız.?

NELER YAŞANMIŞTI

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde, Mehmet Topçu İlköğretim Okulu'nda görev yapan 3 çocuk babası M.G.K.'nın, 2006 yılında beden eğitimi derslerinde 9 kız öğrenciyi kucağına oturttuğu, H.Ö.'ye de boş bir sınıfta oral seks yaptırdığı ileri sürüldü. T.D., S.A., S.U., H.Ö., K.G., F.A., S.G., Ü.A., Ü.Ç. ve Y.B. adlı öğrenciler, öğretmenlerinin ?Eğer yaptıklarımız okulun duvarı arkasına giderse, hepinizi cezalandırırım? diyerek kendilerini tehdit ettiğini iddia etti.

Velilerin şikayeti üzerine, savcılık M.G.K. hakkında adli, Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı. Bakanlık müfettişlerinin soruşturması sonunda suçlu bulunan sınıf öğretmeni M.G.K., Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararıyla öğretmenlikten uzaklaştırıldı. M.G.K. hakkında, 29 Haziran 2006'da, Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. TCK'nın ?Çocuğa cinsel istismar' suçunu düzenleyen 103'üncü maddesi uyarınca da M.G.K. hakkında 55- 99 yıl hapis cezası istendi. Tutuksuz yargılanan öğretmen, suçlamayı gerektiren inandırıcı kanıt bulunamadığı için beraat etti.

Beraat eden öğretmen M.G.K., Antalya 1'inci Bölge İdare Mahkemesi'ne Bakanlık aleyhine dava açtı. Bu davada, öğretmenin memuriyete geri dönmesi kararı verildi. Antalya 1'inci İdare Mahkemesi kararı gereği, tacizle suçlandığı aynı okula ataması yapılan öğretmen, geçen Şubat ayında göreve başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber