Hakkari'de olaylar çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP'ye yönelik yapılan operasyonları ve tutuklamaların protesto edildiği Hakkari'de olaylar çıktı. Saat 14.00 sıralarında Bağlar Mahallesi'nde yola barikat kurarak lastik yakıp, trafiğe kapatan yaklaşık 50 kişiden oluşan 2 gruba polis müdahale etti. Çevik Kuvvet ekipleri gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Göstericiler de zırhlı araçlara ve polise taş atarak karşılık verdi.

Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisinin sevk edilmesi üzerine, göstericiler ara sokaklara dağılarak eylemlerini sürdürdü. Polis grupların dağılması için zaman zaman havaya uyarı ateş açarken, göstericilere de müdahalede bulundu.

Bu sırada 15 yaşlarındaki bir gösterici, başından yaralandı. Göstericiler yaralı olan arkadaşlarını bir süre taşıdıktan sonra olay yerine gelen ambulansa bindirerek, Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Olayların mahalle arasında çıkması yüzünden vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Bazı evler biber gazı bombalarının çıkardığı duman içinde kaldı. Ara sokaklara dağılan göstericiler, uzun süre zırhlı araçlarla takip edildi.

Bu arada göstericilerin yol ortasına kurdukları barikatlar zırhlı araçlar tarafından temizlendi. Olayların yer yer devam ettiği Hakkari'de polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Bağlar Mahallesi'ne çok sayıda zırhlı araç ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber