Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları Meclise gelmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayasıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de izledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları ise Meclise gelmedi.

Cumhurbaşkanı Gül, birleşim henüz açılmadan önce Genel Kurul locasındaki yerini aldı. AK Parti milletvekilleri tarafından ayakta alkışlarla karşılanan Gül'ü, Meclise gelişinde karşılayan TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, görüşmeler boyunca yanında oturarak kendisine eşlik etti.

TBMM Genel Kuruluna, ilk gelen lider CHP Genel Başkanı Deniz Baykal oldu. Baykal'ın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın birleşimi açmasının ardından Bakanlar Kurulu sırasındaki yerini aldı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de birleşim açıldıktan sonra Genel Kurula girdi.

TBMM Başkanı Toptan'ın, birleşimi açtıktan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dinleyici locasındaki yerini aldığını duyurmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Toptan, daha sonra konuşmasını yaptı. Toptan'ın ardından sırasıyla AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı adına Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ve ÖDP Genel Başkanı adına İstanbul Milletvekili Ufuk Uras konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanlarının izlemediği görüşmeleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, YSK Başkanı Muharrem Aydın, Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, eski milletvekilleri, bürokratlar ve yabancı misyon şefleri izledi. Genel Kuruldaki görüşmeler, 1 saat 45 dakika sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber