Milliyet Gazetesi, sağlık müdürlüğündeki mesciti suç gibi gösterdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çatı katında ibadet yapılan binanın 50 metre yakınında cami var

ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğü'nün teras katındaki boş bir oda mescit olarak kullanılıyor. Camilerdeki gibi halı ve seccadelerin döşendiği mescidin personel ve vatandaşların hizmetinde olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Çetin, ?Bu tür manevi şeyler personeli rahatlatır, motivasyonunu artırır. Biz olaya bu yönden bakıyoruz? dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün teras katındaki odada camilerdeki gibi halılar ve seccadelerin döşeli olduğu dikkat çekti. Mescide dönüştürülen odada, namaz kılanların kapıdan girenden rahatsız olmaması ve arkada minderler döşeli sohbet bölümünü ayırmak için doktorların muayene sırasında kullandığı paravan yerleştirildi. Duvarlara ise hadisler ve dini yazılar yer aldı. Bunlar arasında ?Namaz dinin direğidir. Namaz kılan dinini ikame etmiş olur. Namazı terk eden dinini yıkmış olur', ?İstemez misin ya Ömer dünya onların olsun, ahiret bizim olsun' BULUNUYOR.

PARAVANLA AYRILAN SOHBET BÖLÜMÜ

Odada, dini kitap ve ibadet sırasında kullanılan malzemelerin konulduğu bir dolap, klima ve üzerine çarşaf örtülmüş paravanla ayrılan bölümde dini sohbetler sırasında oturulan minderler yer aldı.

Mescidin kapısında ise abdest alanlar tarafından kullanılan terlik ve havlular dikkat çekti. İbadetini yerine getiren personelin rahatsız olmaması için odanın iki penceresindeki panjurlar kapalı tutuluyor.

50 METRE UZAKTA CAMİ

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nün teras katındaki odanın mescide dönüştürülmesinin, zaman zaman çalışanlar arasında tartışma konusu olduğu belirtildi.

Sağlık Müdürlüğü binasının 50 metre yakınında bir caminin Kuba Camii'in bulunduğunu belirten bazı personel, ibadet etmek isteyenlerin buraya gitmesi gerektiğini söyleyerek, binada mescit bulunmasınıng ereksizliğini söyledi.

?KİMSENİN İNANCINA KARIŞMAYIZ'

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Çetin ise mescidin yeni kurulmadığını, binanın 2002 yılında açılışından beri bu odanın ibadet amaçlı kullanıldığını söyledi.

Dini yükümlülüklerini yerine getirmek isteyen herkesin burayı kullanabileceğini belirten Dr. Çetin, ?Mescidi kullananla kullanmayan personel arasında sıkıntı olduğunu duymadım. Sadece mescidin kapanacağına dair bilgi alan bazı personelimiz buna karşı çıktı. Biz kimsenin inancına karışmayız? dedi.

Personelin motivasyonunun artırılması konusunda mescidin yararlı olduğunu görüşünü savunan Dr. Çetin, ?Adam dini ibadetini yerine getirmek için evine mi gidecek? Nasıl sigara içen bir adamı odaya kapatamazsanız, kimsenin dini ibadetini yapmasını da engelleyemezsiniz. Ayrıca bu tür manevi şeyler personeli rahatlatır, motivasyonunu artırır. Biz olaya bu yönden bakıyoruz. Ben hastanelere gidiyorum. Buralarda denetimler gerçekleştiriyorum. Hastalarla konuşuyorum, sorunlarını soruyorum ama kim olduğumu söylemiyorum. Çünkü bizim aldığımız terbiye buna müsait değil. Siyasi bir beklentimiz yok. Biz bu hizmetleri Allah rızası için yapıyoruz? dedi.

Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Çiçek ise kurumda mesai saatlerinin belli olduğunu, personelin mescide gitmek için mola vermesinin sözkonusu olamayacağını, istismar edenler çıkarsa birim amirlerinin bunun önüne geçmesi gerektiğini söyledi.

VALİLİKTEN İNCELEME

Antalya eski İl Sağlık Müdürü Hüseyin Gül de binanın teras katındaki mescidin kendi döneminde de olduğunu, ancak personelin değil vatandaşları kullandığını söyledi.

Hüseyin Gül, ?Benim zamanımda vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere küçük bir alan oluşturulmuştu. Fakat şu an nasıl bir görünüm var bilemiyorum. O yüzden yorum yapmam doğru olmaz? diye konuştu.

Antalya Valiliği yetkilileri de kamu kurum ve kuruluşlarında ibadet yerleri oluşturulması konusunda yasaların açık olduğunu belirterek, konuya ilişkin inceleme başlatılacağını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber