Düğün mevsimi yaklaşırken gelinlik fiyatları araştırıldı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 26 Nisan 2009 10:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kiralarsan 300 TL Alırsan 1.200 TL

Düğün mevsimi yaklaşırken gelinlik fiyatlarını araştırdık. Kiralama ücreti 300 lira olan gelinliğin satış fiyatı ise bin 200 liradan başlıyor

Gelinlik, her genç kızın rüyası... Evlilik hazırlığı yapan genç kızlar için bu rüyanın maliyetini araştırdık. Gelinliklerde fiyatı, semt, marka ve kiralık-satın almak gibi unsurlar belirliyor. Herkes kesesine uygun bir gelinliği ister hazır olarak satın alıyor, ister diktiriyor, isterse kiralıyor. İşte bir gelinliğin maliyeti...

* Dikilmiş vitrindeki gelinliği kiralama fiyatı: 300 TL'yle 1.000 TL arası değişiyor

* Kişiye özel yeni dikilecek gelinliğin kiralama fiyatı: 1.000 TL'den başlıyor. Üzerine işleteceğiniz taşlarla fiyat artıyor.

* Kişiye özel dikilecek gelinliği satın alma fiyatı: 1.250 TL'den başlıyor. İşlemeler ve küpürler fiyatı artırıyor. * Gelinlikler; eldiven, kese, duvak ve tacıyla takım satılıyor.

* Gelinlik çiçeği fiyatı: 35 TL'den başlıyor. Canlı, cansız, büyük, küçük gibi ayrıntılarla fiyatları değişiyor.

* Geline takılacak altın gerdanlık, bileklik, küpe setinin fiyatı; 14 ayar setin fiyatı bin 500 TL'den başlıyor. Çift alyans ise 300 lira. Pırlanta yüzüklerin en cuzu da bin 500 TL'den başlıyor.

Düğün masrafını nasıl azaltırsınız?

Yaşanan global kriz ortamında mütevazi bir düğün yapmak isteyenler için bile masraflar hayli yüklü... Düğün masraflarından kısmayı düşünen çiftlere birkaç önerimiz var:

* Aklınızdan hesap yapmayın. Düğün planlamanızda ihtiyacınız olacak tüm firma ve bireylerle konuştuktan sonra belirleyeceğiniz fiyatlar üzerinden harekete geçin.

* Organizasyon firmalarına gitmeden önce, davetli sayınızı belirleyin.

* Eşya seçerken mağazaların, özellikle büyük alışveriş merkezlerinin indirim günlerini takip edin. Bu sayede çok sayıda ürünü hesaplı satın alabilirsiniz.

* Her bir grup ihtiyacınızı tek bir mağazadan almaya çalışın. Böylece toplu bir indirim sağlayabilirsiniz.

* Firmaların sezonluk kampanyaları fırsat olacaktır. Böylece, küçük eşyaları promosyonlu fiyattan edinebilirsiniz.

Gelinlik, balayı ve davetiyede fiyatı düşürecek önlemler...

* Süslemeli ve çok taşlı gelinliklerin fiyatı, sade olanlarına göre daha yüksektir. Bu nedenle bütçeniz elvermiyorsa sade bir gelinliği tercih edebilirsiniz.

* Uygun fiyatlı kumaşlardan gelinliğinizi diktirebilirsiniz. Örneğin; polyester ipekten daha ucuzdur.

* Hazır gelinliklere karşı önyargılı olmayın. Onlardan da beğenip, satın alabilirsiniz.

* Gelinliğinize uygun ayakkabınız varsa, bir de 'gelinlik ayakkabısı' diye fazladan masraf etmeyin.

* Takacağınız aksesuar içinde ekstra harcama yapmaya gerek yok. Sadece düğünde kullanacağınız aksesuarı arkadaşınızdan ödünç alabilirsiniz.

* Makyajınızı bir arkadaşınıza yaptırabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz. Böylece ayrıca bir ücret de ödemezsiniz. Hatta, beğenmediğinizde para vermediğiniz içinde hiç üzülmezsiniz.

* Düğün tarihinizi tatil sezonu sonuna getirmeye çalışmalısınız. Bu sayede balayı harcamanız minimuma düşecektir.

* Bazı düğün salonları ve otellerin promosyon olarak balayına gönderdiklerini unutmayın. Ayraca çok lüks değil, sakin ve sessiz balayı mekanları da bütçenizi zorlamayacaktır.

* Davetiyedeki kabartılı yazılardan kaçının. Kabartılı yazılar fiyatı artırır. Ayrıca kiloya göre de davetiye satışı yapıldığını göz önüne alarak, malzemenin hafif olmasına dikkat edin.

* Davetli sayısı 50'nin altındaysa, davetiye bastırmamak daha kârlı olacaktır.

* Yakın dost veya akrabalarınıza düğün tarihinizi e-mail ya da telefonla bildirmekle, bastıracağınız davetiye sayısını azaltabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber