Futbol okulu eğitmenine taciz tutuklaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Çiğli İlçesi'ndeki spor okulunda gönüllü futbol eğitmenliği yapan İ.C., iki erkek öğrencisinin taciz şikayeti üzerine tutuklandı. Kemal Hadımlı İlköğretim Okulu'nun futbol takımının da gönüllü antrenörü olan, okuldaki bazı kız öğrencilerine tacizde bulunduğu ileri sürülen İ.C.'nin, diğer öğrencileri ve aileler olayı öğrenince büyük şok yaşadı.

İ.C., yaklaşık 1 yıl önce, çeşitli kulüplerde antrenör olarak çalıştığını söyleyerek spor okuluna başvurdu. Gerekli belgeleri gösteremeyen İ.C., gönüllü olarak futbol eğitmenliği yapmaya başladı. Lise mezunu olan İ.C.'nin, futbol takımındaki bazı erkek öğrencileri çeşitli gerekçelerle diğer arkadaşlarından ayırdıktan sonra soyunma odasında vücutlarından öpüp, kalçalarını elleyerek tacizde bulunduğu öne sürüldü. Tesislerde spor eğitimi alan 1 erkek öğrencinin yaşadıklarını anlattığı annesi, yaşadığı ilk şokun ardından karakola giderek şikayetci oldu.

Annenin şikayeti üzerine İ.C., Ahlak Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. 2 erkek öğrencinin, kendilerine tacizde bulunduğunu iddia ettikleri İ.C., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

İ.C.'nin ayrıca, spor tesislerinin hemen yanındaki Kemal Hadımlı İlköğretim Okulu'nun futbol takımınında yine gönüllü olarak antrenörlük yaptığı belirtildi.

Öğrecilerin ortaya attığı, zaman zaman okulda beden eğitimi derslerine girdiği iddiaları doğrulanmadı. Bu arada, spor tesislerine devam eden bazı öğrenciler, İ.C.'nin kız öğrencileri de taciz ettiğini ancak onların ailelerinden korktuğu için gerçeği anlatamadıklarını ileri sürdü. Olayın duyulması ile birlikte İ.C.'nin diğer öğrencileriyle aileleri büyük şok yaşadı, yaşananlara tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber