Bakanlıklarda devir teslimler yapılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2009 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kemal Unakıtan Maliye Bakanlığı görevini, Mehmet Şimşek'e devretti.

Makamda gerçekleşen devir teslimin ardından Unakıtan ve Şimşek, maliye bürokratlarıyla kısa bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte basına açıklama yapan Unakıtan, öncelikle 6,5 yıldır birlikte çalıştığı bakanlık personeline teşekkür etti.

Unakıtan, "Birlikte vatana, millete, devlete hizmet ettik. İyi şeyler yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonra da hep bu memleketimizin hizmetinde olacağız" dedi.

Unakıtan, "Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Allah kolaylıklar versin, başarılar versin" diye konuştu.

Maliye Bakanlığına yeni atanan Mehmet Şimşek de görevi, büyük bir onur ve sorumluluk duygusuyla devraldığını söyledi.

Türkiye'de sağlanan mali disiplinin dünyada da takdir gördüğünü kaydeden Şimşek, reformlar hakkında bilgi verirken, "Yaşadığımız dönüşümü çok değerli Bakanımızın vizyonuna, kararlılığına ve liderliğine borçluyuz. Sayın Bakanımızın liderliği sayesinde Türkiye özelleştirme alanında da bir altın dönem yaşamıştır" dedi.

Konuşmasında küresel krizin etkilerine de değinen Şimşek, bir yandan krizin Türkiye ekonomisine etkilerini en aza indirecek önlemleri almak, diğer yandan kazanımları ve orta vadeli sürdürülebilirliği korumak gibi zorlu bir görevle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Mali disiplinin önemini vurgulayan Şimşek, mali kaynakları doğru alanlarda ve etkin bir şekilde kullanmanın, önümüzdeki dönümde de temel ilkeleri olacağını belirtti.

Unakıtan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir muhabirin, "Görev değişikliği konusunda sağlık gerekçesiyle siz mi Başbakan'dan rica ettiniz, yoksa kendi tasarrufu muydu?" sorusuna yanıt vermek istemediğini dile getiren Unakıtan, "Bu arada çok şükür sağlığım da yerinde, onu da söyleyeyim" dedi.

Unakıtan, bir muhabirin, "Eliniz sıkıydı. Yeni Maliye Bakanına para harcama konusunda tavsiyeniz olacak mı?" sorusuna karşılık da elinin sıkı olduğunu, ancak bunun mali disiplin için gerektiğini vurguladı. Kemal Unakıtan esprili bir üslupla, "Merak etmeyin öyle bir bakana da teslim ediyorum" dedi. Birlikte bir çok çalışma yürüttüklerini, Şimşek'in Hazine'deki başarılarının da ortada olduğunu dile getiren Unakıtan, "Sayın Bakan'ın zaten yoğurt yiyiş tarzı belli. O bakımdan para konusunda evvel Allah aynı sıkılık devam edecek diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bundan sonra yapmak istediklerine yönelik soru üzerine de Unakıtan, bakanlık görevi süresince ailesine, kendisine yeterince zaman ayıramadığını, artık bunun için daha fazla vaktinin olacağını söyledi.


Babacan görevi Nazım Ekren'den devraldı

AA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küresel krizin Türkiye'ye etkilerini en az hasarla atlatmak için "toplumun tüm kesimlerini dinleme ağırlıklı bir çalışma" hedeflediğini söyledi.

Bakanlar Kurulunda yapılan değişikliğin ardından, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen Ali Babacan, görevi Nazım Ekren'den devraldı.

Başbakanlık Merkez Binada gerçekleştirilen devir teslim töreninde Nazım Ekren, yeni düzenlemeyle, Hazine'nin doğrudan, diğer bazı kurumların da ekonomi koordinasyonuna ilave edilmesiyle, ekonomi yönetiminin rolü ve fonksiyonunun kendini iyice hissettireceğini kaydetti.

Türkiye'nin imkan ve kaynaklarının bol olduğunu belirten Nazım Ekren, küresel kriz ortamında Türkiye'nin ulusal ekonomik güvenliğinin önemli olduğunu ifade etti.

Ali Babacan da Nazım Ekren'in değerli bir akademisyen olduğunu belirterek, kendisiyle AK Parti'nin kurulmasından önce çalışmaya başladıklarını kaydetti.

Olağanüstü bir dönemden geçtiklerini ifade eden Babacan, geniş kapsamlı bir işbirliğiyle, bu krizi en az hasarla atlatma amacında olduklarını bildirdi.

Küresel krizi en az hasarla atlatmada, toplumun tüm kesimleriyle yakın çalışmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Babacan, bu nedenle, ekonominin koordinasyonundan sorumlu olduğu süreçte "toplumun tüm kesimlerini dinleme ağırlıklı bir çalışma" hedeflediğini söyledi.


Faruk Nafiz Özak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini Mustafa Demir'e devretti.

Özak, yeni bakanı bakanlığa gelişinde kapıda karşıladı. Devir-teslim töreninde konuşan Özak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine revizyonunu dün açıkladığını hatırlatarak, "Bu bir bayrak yarışı. Çok yeni bakanlarımız kabineye dahil oldular. Onlara hoş geldiniz diyorum" dedi. Bunlardan bir tanesinin de Bayındırlık Komisyonu'nda çok değerli hizmetler veren Mustafa Demir olduğunu ifade eden Özak, "Kendisine de yeni görevinde başarılar diliyorum. Bu onurlu bir görevdir. Bize de Allah bunu 2005 Haziran'ın

da nasip etti. Onurlu görevi milletimize layık olma aşkıyla yapmaya çalıştık" diye konuştu. 4 yıllık görevi boyunca birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına teşekkür eden Özak, "Çok başarılı çalışmalar yaptık. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bir takım ruhu oluşturmaya çalıştık. Ağabey-kardeş gibi çalıştık" diye konuştu. Pazartesi günü hangi göreve atanacağının belli olacağını vurgulayan Özak, şunları kaydetti:

"Orada da milletimiz hizmetinde ve emrinde olmaya çalışacağız. Buraya girerken şunu dua etmiştik; 'İnşallah ayrılırken alnımız açık, başımız dik ayrılız' Ünvanlar gelir ve geçer. Önemli olan ünvansız olduğunuz zaman size toplumun bakışıdır. Bu hep oraya talibiz."

Mustafa Demir ise, Bayındırlık Komisyon Başkanı olarak Özak ile yararlı çalışmalar yaptığını dile getirerek, "Tüm bakanlık çalışanlarıyla birçok programlarda birarada olduk. Sayın bakanımız, bakanlığın tüm faaliyetlerine bizi hep davet etti" dedi. AK Parti hükümetlerinin 2002 yılından beri çok verimli çalışmalar yaptığını ifade eden Demir, "Yerel seçimlerin sonrasında kabine revizyonu çerçevesinde yeni bir heyecan yeni bir dinamizim geldiğini düşünüyoruz. Bizler de bugüne kadar olan hizmetlerinden dolayı Sayın Özak'a ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Umarım bize bu sorumluluğu veren Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza layık oluruz" şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından Özak, yeni bakan Demir'e görevini, "Allah kolaylık versin. Başarılar" dilerek devretti.


Enerji Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

ANKARA(CİHAN)- AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini, bu görevi 6 buçuk yıldır yürüten Hilmi Güler'den devraldı.

Enerji Bakanlığı'ndaki devir teslim töreninde konuşan Hilmi Gürel, güzel bir devlet geleneğini yerine getirdiklerini belirterek, "Bu bir nöbet değişimi, bayrak yarışıdır. Çok sevdiğim, değerli ve konuyu bilen bir arkadaşıma görevi devretmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Yeni Enerji Bakanı Taner Yıldız ise Hilmi Güler'in 6,5 yıllık görev süresi boyunca enerji sektörü için 'yakıcı' bir gayretle uğraştığını ifade etti. Yıldız, uluslararası durumun gerektirdiği nezaket nedeniyle enerji politikalarının kişiden kişiye değişmeyen devlet politikası haline geldiğini vurguladı.

Taner Yıldız'ın zaman zaman bir araya gelip sektördeki meseleleri mütalaa etmek isteğini ilettiği Güler, "İhtiyaç duyulduğunda yardımcı olmak boynumuzun borcu. Bunu zevkle yapacağız. Ama gayet birikimli bir bakanımız. İhtiyaç duyulacağını zannetmiyorum" dedi.

Birbirlerine çiçek veren eski ve yeni bakanın tokalaşmasının ardından devir teslim töreni sona erdi.


Sanayi Bakanlığı'nda devir teslim

ANKARA(CİHAN)- Yeni kabinede Devlet Bakanı olarak görev yapacak olan Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevini Ak Parti iktidarında ilk kez bakanlık yapacak olan Nihat Ergün'e devretti.

Devir teslim töreninde konuşan Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın en iyi yapabilecek isimlerden biri olan Ergün'e bırakmanın huzurunu yaşadığını söyledi. Çiçeği burnunda bakan Ergün ise, Çağlayan'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber