Piyasalarda coşkulu hava

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2009 16:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Piyasalarda yaşanan bayram havası bugün de devam ediyor. Borsa 33 bin puan seviyesini de aşarken, dolar 1.56 TL sınırına kadar geriledi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) şu sıralar yüzde 3,21 artışla 33.204 puandan işlem görüyor. Güne 1,5680 TL'den başlayan dolar 1,5625 TL'den, 2,0900 TL'den başlayan avro ise 2,0930 TL'den işlem görüyor.

Dün ABD borsalarında yaşanan yükselişin ardından, ABD'de Perşembe günü açıklanacak bankalara uygulanan stres testi sonuçlarının, bankaların çok fazla mali desteğe ihtiyaçları olmadığı şekilde çıkacağına yönelik beklentilerin uluslararası piyasalarda olumlu bir hava yarattığı belirtiliyor.

Yurtiçinde enflasyonun beklenenden çok daha düşük gelmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi kararı alacağına ilişkin beklentilerin artmasının da etkisiyle İMKB'de alıcılı bir seyir izleniyor.

Alternatif Yatırım'dan Analist Oğuz Ayhan, İMKB'de oldukça pozitif bir seyrin hakim olduğunu belirtti.

Oğuz Ayhan, son günlerde özellikle gelişmekte olan piyasaların gelişmiş piyasalara göre daha pozitif bir seyir izlediğini ifade ederek, gerek Brezilya gerek Türkiye borsasında bu gelişmenin takip edilebildiğini ifade etti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

?İMKB'yi sürükleyen hisselere baktığımızda, bankacılık sektörünün ağırlık kazandığını görüyoruz. Banka bilançolarının ilk çeyrekte çok güçlü geleceğini düşünüyoruz. İkinci çeyrek bilançolarının da

nispeten iyi geleceği öngörülüyor. Bu beklentilerin fiyatlara yansıdığını ve bununla birlikte yükseliş yaşandığını söyleyebiliriz.

Orta vadeli görünümünü değiştirecek hareketler olduğunu farkındayız. Artık realizasyon beklenebilecek seviyelere gelindiğini düşünüyoruz. Yurtdışında 7 Mayıs tarihinde açıklanacak stres testi beklentisi

var. ABD dataları genellikle iyi geliyor. Yurtiçinde enflasyon rakamlarının, beklentilerin oldukça

aşağısında kalması, TCMB'nin faizleri tekrar düşürmesine neden olacağı ve dolayısıyla bankalara yeni kar sağlayacağı gibi beklentileri gündeme getirirken, bu beklentiler yeni alımlar

gelmesini ve dolayısıyla yükseliş hareketine yol açıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber