Prof. Yalçın, DSP Genel Başkanlığına aday oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2009 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın, DSP genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Alemdar Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Demokratik Sol öğretinin ve Ecevit felsefesinin toplumsal barış ve uzlaşıyı sağlayarak Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Yalçın, şunları kaydetti:

"Çıktığımız yol yüce ve saygın bir yoldur. Bu yol yürek işidir, sevda işidir. Sayın Bülent Ecevit ile çalıştığım, eşsiz Türkiye heyecanını yakından hissettiğim yıllardan bana miras kalan yüce amaç budur. Bu yüce hedefe Demokratik Sol Parti'ye gönül verenlerle birlikte yürümek için 17 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak olan Demokratik Sol Parti Olağanüstü Kurultayı'nda parti genel başkanlığına adayım"

-DSP'li Vural: Sezer yeniden aday olmalı

DSP Adana Milletvekili Mustafa Vural, parti tabanının Zeki Sezer'in istifasını kabullenemediğini ve tekrar genel başkan olarak görmek istediklerini söyledi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, DSP'de bir boşluk yaşandığını, genel başkanlık için aday olanların bu boşluğu dolduramayacağını ileri sürdü.

Zeki Sezer'in, istifa etse dahi partiye karşı sorumluluğunun bitmediğini, bunun gereği olarak da partinin başına tekrar geçmesi gerektiğini savunan Vural, "Parti tabanı, Zeki Sezer'in istifasını kabullenemedi, yeniden aday olmasını istiyoruz" dedi.

DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in, Prof. Dr. Alemdar Yalçın'ı genel başkanlık için önerdiğini kaydeden Vural, "Alemdar Yalçın bir zamanlar partimizde, toplumsal kalkınma projelerinin başkanıydı. İletişim uzmanı bir bilim adamıdır. Çok kıymetli çalışmalar yapmıştır. Kibar, nazik bir insandır ama yeterli değildir. Bana göre, hanımefendinin arayışı partiye genel başkan arayışı değil, vakfa başkan arayışıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber