Yüksek Mahkemeye 'geçici işçiye kadroyu ne zaman görüşeceksiniz?' sorusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2009 14:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP'li Kart'tan Anayasa Mahkemesine başvuru

Ankara - CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "toplumsal sonuçları olan, temel hak ve özgürlükler açısından telafi edilemez mağduriyete yol açan" yasaların iptali istemiyle açılan davaların öncelikli görüşülmesi için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Kart, yaptığı başvuruda, Anayasa Mahkemesinin kritik ve önemli dava dosyalarını incelemede geciktiğini, kararların gerekçeli olarak açıklanmadığını öne sürdü.

Anayasa Mahkemesinin iş hacminin yoğunluğunun, dosyaların gecikmeli incelenmesi ve kararların geç yazılmasının gerekçesi olamayacağını ifade eden Kart, Hakimler ve Savcılar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun iptali istemiyle açılan davada esasa ilişkin kararın ne zaman verileceği ile Ceza Muhakemesi Kanununun 135. maddesini değiştiren 5353 sayılı yasanın itiraz yoluyla iptali talebiyle Manisa 4. Asliye Ceza Mahkemesinden Yüksek Mahkemeye intikal eden dosyanın akıbetinin bilinmediğini ileri sürdü.

Kart, Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun "...2006 yılı içinde toplam 6 ay..." ibaresinin iptali için açılan davanın da ne zaman sonuçlandırılacağının bilinmediğini ifade etti.

Kart, başvurusunda, Anayasa Mahkemesinin çalışma düzenine müdahale etmek gibi bir amacı bulunmadığını vurguladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber