Erdoğan: Anamuhalefet uzlaşmaz tavır içinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2009 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişiklikleri konusunda anamuhalefet partisinin uzlaşmaz bir tavır içinde olduğunu ifade ederek, "Her konuda yapıcı değil, engelleyici bir tavır içine giriyorlar. Laf konuşmaya gelince de uzlaşıdan dem vuruyorlar" dedi.

Erdoğan, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Afyonkarahisar İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği çalışmalarına değindi.

Tarihi bir sorumluluk üstlendiklerini, Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak için çalıştıklarını belirten Erdoğan, ülkenin ilerlemesine, kalkınmasına ve engel olan kamburlardan kurtarmak için milletten yetki aldıklarını dile getirdi.

Dürüst, ilkeli, demokratik siyaseti kendilerine şiar edindiklerinin belirten Erdoğan, "Bakın Nazım Hikmet ne güzel söylemiş, 'Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa' Yıllar boyunca bu söz, adeta bir slogan gibi tekrarlandı durdu. Elbette ki yanacağız. Yandım, piştim, oldum var ya... İşte o... Başka türlü olmaz. Biz de diyoruz ki, elimizi taşın altına koyalım. Gelin Türkiye'yi karanlıktan aydınlığa çıkarma mücadelesinde buradan nasibimizi alalım.

Gelin hukukun önünü açalım, hukuka yardımcı olalım, gelin demokrasinin standardını yükseltelim, gelin sorun alanlarını tek tek tespit edelim, bu sorunlara ortak çözümler arayalım. 6.5 yıldır biz bu çağrıda bulunuyoruz. Ancak 6.5 yıldır bu çağrımıza yanıt alamadığımız gibi, engellemelerle de karşılaşıyoruz" dedi.

Son 4 seçiminin tamamından AK Parti'nin 1. parti olarak çıktığını anımsatan Erdoğan, "son seçimde de milletin bu güvenini ve mesajı tazelediğini" bildirdi.

Milletin rehberliğinde yollarında yürüdüklerini anlatan Erdoğan, "AK Parti bu ülkeye, bu millete hayal kırıklığı yaşatmadı, bundan sonra da yaşatmayacak" diye konuştu.

Konuşmasında dünyada küresel bir finans krizinin yaşandığını anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ben ne dedim, 'bu bizi teğet geçecek', muhalefet ne dedi 'teğet geçmedi, vurdu geçti, gönlümüzü deldi geçti', Dedik, 'göreceğiz, en az zarar gören biz olacağız'. Yine aynı şeyi söylüyorum. Rakamlar şöyle biraz toparlanmaya başlayınca, hemen zil takıp oynamaya başladılar. Ama biz dedik ki, 'hayır geçicidir, göreceksiniz'. İşte buyurun, yeni yeni rakamlar oluşmaya başladı. Bakınız her şey olumlu istikamette gelişiyor. Enflasyon biz geldiğimizde yüzde 30'du, şimdi yüzde 6'ya indi. Aradaki fark 24 puan, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde böyle bir enflasyon yok. Bu fark, benim milletimin cebinde kaldı. Biz bunu başardık."

Sanayide 2-3 ay daralma yaşandığını, birilerinin "zevkten dört köşe olduğunu" ifade eden Başbakan Erdoğan, yeni gelen rakamlara bakıldığında, sanayideki daralmanın hamleye dönüştüğünü anlattı.

Bugün artık, bölgesel meselelerde Türkiye'nin görüşlerinin alındığını, ağırlığına ve ara buluculuğuna herkesin başvurduğunu anlatan Erdoğan, Türkiye'nin tüm komşularıyla meseleleri çözüm yoluna koyduğunu dile getirdi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"İnşallah, ayın 13'ünde Azerbaycan'dayım. Sayın Aliyev ile görüşmelerim olacak. Azerbaycan Parlamentosu'nda Azerbaycanlı milletvekillerimize sesleneceğiz. Aramızı açmak isteyenlere oradan en önemli mesajları vereceğiz. Çünkü biz ne dedik? 'Tek millet, iki devletiz' dedik ve bu yolda yine öyle yürüyoruz."

"Biz 81 vilayetimizin ve buradaki yaşayan bize oy vermiş olsun ya da olmasın tüm vatandaşlarımızın hükümetiyiz" diyen Erdoğan, "Her bir ferdin ve milletin, hukuku, ihtiyaçları, yaşam tarzı bizim mesuliyetimizdedir. Biz kimsenin ne dinine ne kuşamına ne yaşamına asla karışmadık, karışmayız, böyle bir yetkiyi de kendimizde bulmayız.

Biz tarihi bir sorumluluk üstlendik. Herkesin bu tarihi sorumluluğa katkı vermesini isteriz, herkesin bu çorbada tuzu olsun isteriz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber