Şehir için telefon hizmetinde rekabet başlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2009 17:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom haricindeki firmalara da şehir içi sabit telefon hizmeti hizmeti verebilmelerinin önünün açıldığını söyledi. Dünyada sabit telefon hizmetinin 167 yıllık bir tarihe dayandığını belirten Bakan Yıldırım, bu görevi Türkiye'de 150 yıldır Türk Telekom'un başarıyla yürüttüğünü, rekabete girecek diğer firmaların ise belirli bir fiyat karşılığında Telekom'un altyapı hizmetlerinden faydalanabileceklerini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, sabit telefon hizmetlerinin, Türk Telekom'un yanısıra başka firmalarca da yapılabilmesi ve bir rekabet ortamının oluşturulmasına ilişkin Yeşilköy'de bir restoranda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Bakan Yıldırım'ın yanısıra TELKODER Başkanı Yusuf Ata Arıak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Dr.Tayfun Acarer ile Türk Telekom Genel Müdürü Dr.Paul Doany ve telekom sektöründen bazı temsilciler katıldı.

Konuşmasına tüm kadınların "Anneler Günü"nü kutlayarak başlayan Doany, iletişim ve bilişim alanındaki Avrupa paralelli düzenlemelerle bazı adımların atıldığını söyledi. "Sabitlerin, mobillerle rekabet edebileceğini göreceğiz" diyen Doany, bu toplantıdan sonra daha çok alternatiflerle konuşuluyor olacağını söyledi.

TELKODER Başkanı Yusuf Ata Arıak, telefon sektörünün geldiği aşamanın kendilerini memnun ettiğini ancak "Şen şakrak" olmadıklarını belirtti. Arıak, planlananlarla icraatların paralel olarak gitmesi gerektiğini, aksi halde hiçbir beklentinin gerçekleşmeyeceğini ifade etti. Sektördeki görüşmelerde olumsuz sözlerin söylendiğini belirten Arıak, uzak telefon hizmetlerinde yüzde 50 oranında hizmetin, aslında var olmamasına reğmen varmış gibi göründüğünü, bunun da abonelerin, kendilerine ait telefonların yüzde 50'sinin kullandığını açıkladı.

Dünyada mobil telefon hizmetinin 20 yıldır, Türkiye'de ise 10 yıldır var olduğunu belirten Bakan Binali Yıldırım da tarihi 167 yıl öncesine dayanan sabit telefon hizmetlerinin ise Türkiye'de Türk Telekom tarafından 150 yıldır başarıyla yürütüldüğünü söyledi. Rekabet sürecine bugün itibariyle start verdiklerini belirterten Bakan Yıldırım, Türk Telekom'a ait altyapı hizmetlerinin yerinde kalacağını, yeni işletmelerin de yeni altyapı yerine ücret mukabilinde Türk Telekom'un altyapısını kiralayıp kullanabileceklerini söyledi. İyileştirmenin yavaş yavaş, sağlam adımlarla yapılacağını belirten Binali Yıldırım, "Rekabet, hizmetin çeşitliliği, kalitesi ve ucuzluğuyla olacaktır" dedi. Ara bağlantılar konusunda Türkiye'nin bazı konularda Avrupa'da birinci olduğunu belirten Yıldırım, en kötü olduğu alanda ise 10. sırada bulunduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber