Garanti öğretmenin sınırı olmasın diye 15 milyon TL yatırdı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Mayıs 2009 08:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Garanti Bankası 15 milyon lira yatırdığı "Öğretmenin Sınırı Yok" projesi ile beş yılda 100 bin öğretmen, okul yöneticisi ve müfettişe eğitim vermeyi hedefliyor

Türkiye'de eğitimin kalitesi ve sürekli değişiklikler yapıldığı için sistemde istikrar sağlanmaması uzun zamandır eleştiriliyor. Türkiye'nin genç nüfusu ve beşeri sermayesinin geleceği işte tam da bu nedenlerden tehlike altında. Peki ne yapılmalı, nereden başlanmalı? Uzmanların üzerinde durduğu çözümler arasında sorgulayan, araştırmayı bilen ve yeniliklere açık öğrenciler yetiştirmek var. ÖSYM verilerine göre ÖSS'de öğrenciler en çok 'mantık' sorularında zorluk yaşıyor. Beş soruluk mantık testinin başarı ortalaması 0.91. Bu ironik sonuç Türkiye'nin eğitim sisteminde de bir mantık hatası olduğunu anlatıyor sanki. 30 soruluk Matematik- 2 testinde düz liselerin doğru cevap oranı 3.98'e kadar düşmüş durumda. Garanti Bankası yarattığı proje ile çözüm çorbasına tuz katanlardan biri oldu. Projenin adı "Öğretmenin Sınırı Yok" Amacı öğretmenleri eğitmek ve dolayısıyla daha kaliteli öğrenciler yetişmesini sağlamak. Hatırı sayılır bir rakam yatırılmış projeye. 15 milyon lira. Paranın 2 milyonu vakfın kuruluşu ve mülk alımı için harcanmış. Garanti Teknoloji ise 1 milyon liralık katkı yapmış.

22.5 SAAT EĞİTİM

1 ayda pilot eğitimlerde 1227 öğretmen ve okul yöneticisini eğitti. ÖRAV, 5 yılda 100 bin öğretmen, okul yöneticisi ve müfettişe eğitim vermeyi hedefliyor. Öğretmenler 12 kişilik uzman kadrosundan 'iletişim becerisi', 'sınıf yönetimi', 'ölçme ve değerlendirme' ana başlıkları altında 22.5 saat eğitim alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber