11 Mayıs 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2009 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerine Dışişleri Konutu'nda akşam yemeği verecek.

- Gül, Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan ile Fransız Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Jean François-Poncet'i Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ile Ankara'da görüşecek.

- Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyelerini Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edecek.

4- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terörle mücadele konusunda koordinasyonu sağlayacak müsteşarlığın kuruluşuna ilişkin bakanlıkta basın toplantısı düzenleyecek.

5- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ve beraberindekileri Meclis'te kabul edecek.

6- KKTC'de Derviş Eroğlu başkanlığındaki yeni hükümetin programı, Cumhuriyet Meclisi'nde okunacak.

7- Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında, başbakanlık merkez binada toplanacak.

8- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York'ta BM Güvenlik Konseyinin Orta Doğu konulu toplantısına katılacak ve ikili temaslarda bulunacak.

9- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yarın yapılacak Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantılarına katılmak üzere Madrid'e gidiyor.

10- Engelliler Haftası.

- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Kavaf, Özürlüler İdaresi Başkanlığı yöneticileri ile engellilerin yer aldığı heyeti başbakanlık merkez binada kabul edecek.

11- "Profesyonel Kariyer Platformu 09" etkinlikleri başlıyor.

- Çankaya Üniversitesinde düzenlenen etkinliğin açılışına Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir katılacak.

12- Tuz Gölü-2009 Tatbikatı.

- Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde icra edilmekte olan tatbikatın basına açık bölümü, Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezi Komutanlığında gerçekleştirilecek.

13- Danıştay Başkanlığınca düzenlenen, "İdari Yargının Etkinliğini Artırmak için Yeniden Yapılanma" konulu sempozyum, Danıştay'da yapılacak.

14- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İstanbul'da yapılacak "7. Avrasya İslam Şurası Toplantısı"na ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

15- SGK Başkan Vekili Fatih Acar, "Sosyal Güvenlik Haftası"nın başlaması dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek, kurumdaki basın toplantısında açıklamalarda bulunacak. (Saat: 09.30/10.30)

16- Siyasi partilerden.

- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

17- Rusya Gazeteciler Birliği'nin 2009 yılı kongresi ve Uluslararası Medya Forumu Antalya'da devam ediyor.

- Kongrede, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi de konuşma yapacak.

18- Ziyaret... Toplantı...

- Başbakanlık Yatırım ve Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında, Türkiye Liman İşletmeleri Derneği ve İMEAK Deniz Ticaret Odası üyeleri için düzenlenecek çalışma toplantısına katılacak.

- Kocaeli Sanayi Odası tarafından KOBİ'lere destek olmak amacıyla KOBİ Haftası etkinlikleri çerçevesinde "İnovasyon ve Krizden Çıkış" paneli düzenlenecek.

- İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Panayotis Andrikopoulos başkanlığındaki heyet, İzmir Ticaret Odasını ziyaret edecek.

- İzmir Sanayici ve İşadamları Derneğinin yeni yönetim kurulu ilk toplantısını yapacak.

- Trakya 2. Uluslararası Kukla Festivali, Edirne'de başlayacak.

19- Vergide tam elektronik dönem...

- VEDOP-3'le vergiye ilişkin bütün işlemler ay sonundan itibaren elektronik ortamda yapılıp, takip edilecek.

- Yeni sistemle "e-tahsilat" devreye girecek ve bankalar mükellefin güncel vergi borcunun yanı sıra geçmişteki borç ve cezalarını da anında görecek.

- Tahsil edilen vergi ve cezalar anında cari hesaba işlenecek ve yurdun her yanından her mükellefin borç ve alacakları online izlenebilecek.

20- Türkiye-IMF...

- IMF analistlerine göre, Türkiye gibi, kotasının üç katı ve üzeri borcu bulunan ülkeler için esnek kredi hattı ciddi bir maliyet getiriyor.

- Türkiye, esnek kredi hattını seçerse yüzde 2,3 yerine, daha kısa bir vade için yüzde 3,9 oranında kredi faizi, yani 1,3 puan ek maliyet ödeyecek.

- Kotasının 10 katının üstünde kredi çeken ülkeler, ayrıca 50 baz puanlık sabit ilave faiz ödeyecek.

21- Samsun'dan yola çıkarılan, Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak "Sevgi Bayrağı", Tokat-Sivas il sınırında Sivaslı atletler tarafından Tokatlı atletlerden teslim alınacak.

22- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesinin 100. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamındaki "Türk Deniz Haritacılığının ve Deniz Araştırmacılığının Geçmişi, Bugünü ve Geleceği" konulu sempozyum İstanbul'da başlayacak. (Saat: 09.30)

23- Bank Asya Birinci Lig'de 2008-2009 sezonu, Diyarbakırspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasıyla sona eriyor.

24- Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek Türkiye Ampute Futbol Şampiyonası, 9 takımın katılımıyla İstanbul'da başlayacak.

25- Uluslararası Türk Telekom İzmir Cup Erkekler Tenis Turnuvası'nda ana tablo maçları, Karşıyaka Örnekköy Tenis Kompleksi'nde başlıyor.

26- Fortis Türkiye Kupası finaline doğru...

- Beşiktaş ile Fenerbahçe, kupada son 4 sezonda 3. kez karşılaşacak.

- Ezeli rakipler, Türkiye Kupası'nda bundan önce çeşitli kademelerde toplam 11 kez eşleşirken, ilk 3'ünde sarı-lacivertliler, son 8'inde ise siyah-beyazlılar turu geçti.

- Şimdiye kadarki 2 finalde de kazanan taraf Beşiktaş oldu.

27- Fortis Türkiye Kupası finaline doğru...

- Türkiye Kupasına ulaşacak takım 9. kez İzmir'de belli olacak.

- Futbolculuğunda 4 kez finalde mücadele eden Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 3. kez teknik adam olarak finale çıkacak.

28- Mustafa Denizli, tarih yazmaya hazırlanıyor...

- Denizli, takımının lig şampiyonluğunu ve Türkiye Kupası'nı kazanması halinde, Beşiktaş'a bu kupaları kazandıran ilk yerli teknik adam olacak.

- Denizli, şampiyonluk halinde, üç büyük kulübü bu başarıya taşıyan ilk teknik direktör unvanını da alacak

29- Turkcell Süper Lig'e son bilet heyecanı...

- Manisaspor ve Diyarbakırspor'un ardından Süper Lig'e çıkacak üçüncü ekibi, Ankara'daki play-off mücadeleleri belirleyecek.

- Play-off'a katılacak takımlardan Altay, 2005-2006'dan beri uygulanan sistemde daha önce iki kez final heyecanı yaşadı.

- Boluspor ve Kasımpaşa birer kez play-off'a katılırken, Karşıyaka ilk kez bu fırsatı yakaladı.

30- Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Kaptanı Ramazanoğlu:

- "Zor bir sezonun ardından şampiyonluğa ulaştık"

- "En büyük dileğimiz Avrupa Ligi'nde ilk önce final four, sonra şampiyonluk. İnşallah seneye bunu da başarırız"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber