Haklı olmaktansa mutlu olmayı hedefleyin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 16:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Abdullah Özyurt

ADANA- Doç. Dr. Şükrü Uğuz, sağlıklı yaşamın stresten kaçınarak değil, stresi uygun şekilde yöneterek ve onun enerjisinden yararlanarak sağlanabileceğini söyledi.

Doç Dr. Uğuz, 14 Mayıs Eczacılık Bayramı Kutlamaları çerçevesinde Adana Eczacı Odası ile Adana Eczane Teknisyenleri Derneği'nin düzenlediği bir toplantıda stres yönetimini anlattı. Stres ile baş edebilmenin yollarını esprili bir dille anlatan Doç. Dr. Şükrü Uğuz, stresin, olayın kendisi değil, kim tarafından nasıl algılandığı olduğunu belirtti.

Stresin masum bir şey olmadığını aktaran Uğuz, "Duygular beyinde oluşur, sonuçlar bedende görülür. İçimizde bizleri kaygılara sürükleyen, endişelendiren bir kahin var. İçimizdeki kahinin bizi ezip, yıpratmasına izin vermeyelim. Ya sınavda kalırsam, ya araba kaza yaparsa, ya ilaç yan etki yaparsa, kısaca 'ya olursa' endişesini içinizde tutmayın." dedi.

Stresin her yerde olduğunu aktaran Uğuz, bundan uzak kalmanın mümkün olmadığını belirtti. Sağlıklı yaşamın stresten kaçınarak değil, stresi uygun şekilde yöneterek ve onun enerjisinden yararlanarak sağlanabileceğini vurgulayan Uğuz, "Stresle baş edebilmek için kendinize inanmalısınız. Bedeninizi sevmelisiniz. Haklı olmaktansa, mutlu olmayı hedefleyin. Mutsuzsanız haklı olmak bir işe yaramaz. Neyin 'gerçek' olduğu konusunda haklıyım haksızım iddiası yüzünden neleri kaybedeceğinizi unutmayın" diye konuştu.

Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut da konuşmasında, eczane çalışanlarının, insan sağlığında önemli rol aldıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından eczane teknisyenlerine başarı belgeleri takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber