Polis maaşıyla borsada milyonluk işlem

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Mayıs 2009 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Nisan ayında gerçekleştirilen borsa operasyonuna üst düzey Emniyet'çilerin de adı karıştı. Teknik takibe takılan 3 görevlinin borsada bazı hisseler üzerinde milyonluk işlemler yaptığı belirtiliyor.

NİSAN ayı başında gerçekleştirilen ve 54 gözaltıyla sonuçlanan borsa tarihinin en büyük operasyonuna Emniyet'ten üst düzey isimlerin de adı karıştı. İkisi Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Teftiş Kurulu'nda, diğeri ise İstanbul Emniyeti'nde görev yapan 3 Emniyet müdürünün Güney Menkul Değerler'in eski ortağı Murat Aksoy'un yönlendirmesiyle hisse senetleri üzerinde manipülasyon yaptıkları iddia ediliyor. Yaklaşık 2 bin 500 TL maaş alan Emniyet müdürleri A.K.H ve C.P'nin Merko hisse senetleri üzerinden alış ve satış işlemleri yaptıkları, bu işlemlerin milyon TL'yi aştığı iddia edildi. Halen görevlerini sürdüren bu Emniyet görevlileri hakkında iç soruşturma açıldığı da öğrenildi.

?SENKRONİZE HAREKET VAR'

POLİS müdürlerinin, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan teknik takip çalışmalarına takıldığı iddia ediliyor. Polis müdürlerinin operasyon kapsamında gözaltına alınıp mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmasına karar verilen Güney Menkul Kıymetler'in eski ortağı Murat Aksoy'un yönlendirmesiyle manipülasyona katıldıkları öne sürüldü. Murat Aksoy'un, şebekenin lideri olduğu bildirilen borsa yasaklısı Bekir Sani Karayel ile birlikte Olmuksa, Tire Kutsan, Viking kağıtçılık ve Merko Gıda hisseleri üzerinde manipülasyon yaptığı belirlenmişti. Murat Aksoy'la birlikte telefon konuşmaları tespit edilen 3 polis müdürünün, yine Aksoy'un telefondan verdiği direktif ve önerilerle birlikte hisse alım ve satışı yaptıkları belirlendi. Bu durumun SPK raporunda, ?manipülasyon için senkronize hareket' etme olarak tanımlandı. Teknik takibe takılan telefon görüşmelerinde, polis müdürlerinin Murat Aksoy'un talimatlarıyla hareket ettikleri ve borsada işlem yaparak özellikle Merko hisseleri üzerinden alış ve satış yaptıkları iddia edildi. Merko Yönetim Kurulu Başkanı Duncan John Black de borsa operasyonunda gözaltına alınmıştı. Black'in Bekir Sani Karayel, Faruk Memiş ve Murat Aksoy gibi borsa manipülatörleri vasıtasıyla şirket hisselerini yükselttirdiği iddia edilmişti. Gözaltındaki isimler daha sonra serbest bırakılmıştı. BÜNYAMİN DEMİRKAN

Ailelerinin hesapları da incelemede

BORSA soruşturmasına adı karışan Emniyet müdürlerinden A.K.H'nın eş, ve çocuklarının hesaplarının da Güney Menkul Değerler'in eski ortağı Murat Aksoy tarafından kullanıldığı da iddia ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen müfettişlerin Emniyet müdürleri ile ailelerinin hesaplarını da inceleyeceği bildirildi.

SPK'dan suç duyurusu

SPK raporu ve suç duyurusu üzerine nisan ayı başında yapılan ?M-05' adlı operasyonda gözaltına alınan borsa manipülatörleriyle birlikte harekete ettiği iddia edilen 3 Emniyet müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulunulduğu öğrenildi. Suç duyurusunda bulunulan isimlerin İstanbul Emniyeti'nde görevli Emniyet Müdür yardımcısı A.K.H., Polis Teftiş Kurulu'nda görevli polis müdürleri C.P. ve A.K. olduğu belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber