Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Mayıs 2009 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sıcaklık gün gün artmaya devam ediyor. Yarın Libya üzerinden gelecek yeni bir sıcak hava dalgası sıcaklıkları 30 dereceye yükseltecek, hafta sonu batıdan doğuya yaz sıcakları yaşanacak.

- İstanbul'da hava parçalı bulutlu, yarın ve hafta sonu sıcaklık ortalamanın 7-8 derece üzerine çıkacak. Ankara bulutlandı, kuzeyindeki ilçelerde yağmur olabilir, sonraki günler güneşli ve 30 dereceye yakın olacak. İzmir ve Adana ise bugün 30 dereceyi görmeye başlıyor.

Marmara'da sıcaklık artışını sürdüryor, Sakarya 28 derece, bugün bulutlar daha sık görülebilir, Trakya'da yağmur var, yarından itibaren sıcaklık artışı daha etkili, 30 dereceyi geçen yaz sıcakları yaşanacak.

İç Anadolu'da bugün Çankırı, Çorum gibi kuzeydeki kentlerde yağmur var, Eskişehir'den Sivas'a bugün hava daha bulutlu. Sıcaklık gün gün artıyor, bugün 25, yarın 28 dereceye çıkacak, hafta sonu bu bölge de yazı yaşayacak.

Ege bölgesinde sıcaklık bugün Aydın ve Mersin'de 30 dereceyi görmeye başladı, ancak nem oranı düşük, yüzde 40'ın altında. Hafta sonu esecek lodos ise nem oranını yükseltecek ve hissedilen sıcaklığı 35 derecenin üzerine çıkaracak.

Güneyde hava güneşli, yarından itibaren sıcaklık Adana'dan, Güneydoğu'ya 30 dereceye çıkacak. Hafta sonu Akdeniz kıyılarında artacak nem oranı nedeniyle hissedilen sıcaklık 37 dereceye yaklaşabilir.

Doğu Anadolu'da hava güneşli, hafif yağmur Erzurum ve Kars'ta akşam yağabilir. Sıcaklık Erzurum'da 16, Malatya'da 24 dereceye çıkıyor. Hafta sonu ısınma daha etkili.

Karadeniz'de bugün Bolu-Kastamonu arasında sağanak, Rize'de hafif yağmur var, sıcaklıkta yarından itibaren hızlı artış yaşanacak. Bugün ise Trabzon 18, Bolu 19 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber