Memurlar maaş için açık liseye başvuruyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2009 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurulduğu 1992 yılından bu yana binlerce mezun veren açık öğretim lisesini en fazla emekli ikramiyesi ve maaşını artırmak isteyen memurlar ile lise 1. sınıfta 2 yıl üst üste kalanların tercih ettiği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdür Yardımcısı Enver Başıaçık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Açık Öğretim Lisesi'nin bazı nedenlerle ortaöğretime gidemeyen, genç, engelli ve yaşlıların lise eğitimini tamamlaması için 1992 yılında kurulduğu söyledi.

Açık öğretim fakültesinin alt basamağı olarak hizmet veren lisenin televizyon ve diğer iletişim araçlarını kullanarak eğitim verdiğini belirten Başıaçık, halk eğitim merkezi müdürlüklerince kitap ve ders notları da ulaştırdıklarını kaydetti.

Açık öğretime devam edenlerin örgün eğitim kitaplarını kullandığını ifade eden Başıaçık, 17 yaşını doldurmuş, ortaöğretime gidemeyen, okuma isteğini yitirmemiş herkesin bu liseye başvurabildiğini bildirdi.

Türkiye genelinde açık öğretim lisesine kayıtlı 1 milyon 239 bin 794 kişi olduğunu belirten Başıaçık, şunları kaydetti:

''Kuruluşundan bu yana 414 bin 658 kişi mezun oldu. Halen yoğun olarak eğitimler sürüyor, mezunlar veriliyor. Açık öğretime genellikle lise 1. sınıfta 2 yıl üste üste kalanlar ile memurlardan talep alıyoruz. Derece almak için lise diplomasını almak istiyorlar. Emekliliğe az kalmış birçok memur, emekli ikramiyesini ve maaşını artırmak için lise eğitimi alıyor. Bunların yanı sıra çeşitli nedenlerle eğitim göremeyen 60 ve 70'li yaşlarda birçok erkek ve kadın açık öğretim lisesine kaydoluyor.''

ÖSS'ye giren açık öğretim lisesi mezunlarında başarı oranının yaklaşık yüzde 35 olduğunu söyleyen Başıaçık, sadece lise diploması değil ciddi anlamda kapsamlı eğitim verdiklerini, yeni dönemde eğitim sürelerinin de diğer liselerde olduğu gibi 4 yıla çıktığını bildirdi.

-''YURT DIŞINDAN DA YOĞUN TALEP VAR''-

Enver Başıaçık, uzaktan eğitim veren açık öğretim lisesi için yurt dışından da yoğun talep aldıklarını belirterek, Batı Avrupa Programı kapsamında Almanya'da 800'den fazla kişiye eğitim verildiğini söyledi.

Fransa, İngiltere, Hollanda gibi gurbetçilerin yoğun olduğu ülkelerden gelen talebi karşılayamadıklarını ifade eden Başıaçık, ''Orta Doğu Programı çerçevesinde Libya ve Suudi Arabistan'da da eğitim gören gurbetçiler var. Bu bölgeden de talep çok ancak imkanlar bu kadarına izin veriyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber