Başkomiser ?Ben de kredi mağduruyum' demiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuşadası'nda önceki gün soygun amacıyla girdiği banka şubesinde 17 kişiyi rehin alan Serkan Sağlam ile görüşmeyi yürüten Başkomiser Ali İhsan Bulut, ?Ben de kredi kartı mağduruyum? diyerek zanlıyla diyalog kurmuş

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde önceki gün soygun amacıyla bir banka şubesine girerek 17 kişiyi rehin alan Serkan Sağlam (28) ile görüşmeyi yürüten Başkomiser Ali İhsan Bulut, kendisinin de kredi mağduru olduğunu anlatarak zanlıyla diyalog kurduğunu anlattı.

31 yıllık polis olan ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ekipler amiri olarak görev yapan Bulut, 1999'da ABD'de ?Rehine Müzakere Eğitimi? aldığını belirtti. Bankaya girdikten bir süre sonra zanlıyla diyaloğa girdiğini kaydeden Bulut, şunları anlattı:

?İkna diyaloğundan sonra bina içine girmeme izin verdi. Arabuluculuk için geldiğimi söyleyince, kredi kartı mağduru olduğunu, bankaların ödenmesi imkânsız taksitlendirmeler yaptıklarını, kendi önerilerini hiç dikkate almadıklarını, bu nedenle herhangi bir banka şubesinde bu eylemi yapma kararı aldığını anlattı. Psikolojik yakınlık sağlama amacıyla, benim de kredi mağduru olduğumu söyledim. Eyleminin banka görevlilerini, müşterileri, hatta aileleri mağdur ettiğini, buna hakkının olmadığını, yaşananların kendi ailesini de zor durumda bırakacağını söyledim. ?Aile' konusundan etkilendiğini fark edince, bu konu üzerine gitmeye başladım.?

Filmden madde madde not almış

Sağlam'ın, bir süre önce ihtiyaç kredisiyle kendisine bir market açtığı, ancak iflas ettiği ortaya çıktı. Evine haciz gelen Sağlam'ın, borcunu ödeyemeyince soygun yapmayı planladığı, izlediği filmlerden gerekli malzeme ve izlenecek yolu, maddeler halinde not ettiği anlaşıldı.

İlçedeki ünlü bir otelde ?bellboy? olan Sağlam'ın şubeye tam teçhizat gittiği, yanına bir tabanca, pompalı tüfek, yiyecek, plastik kelepçeler aldığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber