Okula gaz bombasını polis atmamış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 08:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Vali Güler: Gaz bombasını göstericiler attı

İstanbul Başakşehir'deki olaylı yıkımla ilgili Vali Güler'den açıklama geldi. Güler, sadece iki binanın kaçak katının yıkımı için gidilen Altınşehir mahallesinde 'provokasyon' yapıldığını, gaz bombasının da göstericiler tarafından okula atıldığını söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Başakşehir'deki yıkımı protesto eden gruba müdahale sırasında polisin bir okulun bahçesine biber gazı bombası atmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Güler, Altınşehir mahallesinde yaşananlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Protestocuların üzerine atılan bombaların, göstericiler tarafından okulun bahçesine atıldığı tespit edilmiştir'' dedi.

Daha önce Belediye Encümeni'nce alınmış yıkımların icrası için yapılan işleme vatandaşların müdahale ettiğini, bölgedeki evlerin tamamen yıkılacağı şeklindeki bir yanlış haberin yayılması, 40 evin yıkılacağı yönünde propaganda yapılması suretiyle, oradaki vatandaşların polise direnmesi konusunda bir davranışın olduğunu vurgulayan Güler, yıkım sırasında bazı grupların polise toplu şekilde taşlı, sopalı ve molotofkokteylli saldırı ve direnişte bulunduklarının tespit edildiğini söyledi.

Vali Güler, ''Amirimiz kolundan yaralı vaziyettedir. Saldırganların kimlikleri tespit edilecektir. Ancak bu olay sırasında bir ilköğretim okulunun bahçesine biber gazı atıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu toplu saldırı sırasında güvenlik güçleri biber gazı atmak zorunda kalmıştır. Ancak göstericilerden bazılarının, biber gazı bombalarını ilköğretim okulunun bahçesine attığı tespit edilmiştir. Benzeri bir provokasyon geçtiğimiz günlerde 1 Mayıs'ta da polisin attığı biber gazının bir caminin avlusuna atılması şeklinde maalesef cereyan etmiş ve tespit edilmişti'' şeklinde konuştu.

"GÖRÜNTÜLER EMNİYET'İN SİTESİNDE..."

Polisin, okulun bahçesine biber gazı bombası atmasının söz konusu olmadığını yineleyen Güler, protestocuların üzerine atılan bombaların göstericiler tarafından okulun bahçesine atıldığının tespit edildiğini ve gerçek görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayınlanmakta olduğunu vurguladı.

"İKİ KAÇAK KAT YIKILACAKTI"

Bazı yayın kuruluşlarının haberlerinde bu görüntülerin yer almadığının görüldüğünü ifade eden Güler, ''Bu bölgede öteden beri konuşlanmış olan bazı grupların bölge halkını polisle karşı karşıya getirmek için her türlü fırsatı değerlendirmekte oldukları bilinmektedir. Bugünlerde değişik vesilelerle o bölgede vatandaş kışkırtılmakta, devletin aleyhinde birtakım toplu hareketlere zorlanmaktadır. İşte bugün meydana gelen olayda da sadece iki binanın kaçak katının yıkılması için giden güvenlik ekiplerine karşı, sanki o mahallenin tamamı yıkılacakmış gibi bir hava yaratılmaya çalışılmıştır. 40 evin yıkılacağı gibi bir dedikodu dolaştırılmıştır. Bu, vatandaş ile polisi karşı karşıya getirmektir ve çok tehlikeli bir harekettir. Müsebbipleri mutlaka tespit edilecektir'' dedi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de, okul bahçesine gaz bombasını emniyet görevlilerinin atmadığını yönünde bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, ''... basın yayın organlarında yanlı ve tek taraflı haber ve görüntülere yer verildiği'' ileri sürülürken, yıkımı engellemek isteyen bir grubun, polise taşlarla saldırıp, yıkımın yapılacağı yollara barikat kurarak, TEM (O-2) Otoyolu'nu trafiğe kapatma girişiminde bulunmasının, gruba müdahale edilerek önlendiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Görevlilerimiz haberlerde bahsi geçen okul bahçesine gaz bombası kesinlikle atmamış, gruba müdahale esnasında kullanılan gaz bombası grup içerisinden bazı kişilerce yerden alınarak bahsi geçen okulun bahçesine atılmıştır.

Ayrıca, okul bahçesine atıldığı iddia edilen gaz bombası fişekleri kullanılan gaz tabancasının içerisinde kaldığından okul bahçesine gitmesi imkansızdır.''

Açıklamada, göstericilerin çıkardığı olaylar sonucu 2 belediye otobüsü, 1 ambulans, 2 hususi araç, TV kamerası, Türk Telekom'a ait telefon kulübelerinin hasar gördüğü, 19 emniyet personelinin yaralandığı, bunlardan 11'inin tedavilerinin hastanelerde devam ettiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber