Depo suyu 16 öğrenciyi zehirledi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 18:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

OSMANİYE'de bir okulun çeşmesinden su içtikten sonra rahatsızlanan 16 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan öğrencilerin su içtiği, okuldaki depodan beslenen çeşmeler kapatıldı.

Hasanbeyli İlçesi'ndeki Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 6'ncı sınıfta okuyan öğrenciler beden eğitimi dersi sırasında yorulup, terledi. Öğrencilerden bir bölümü mola sırasında su ihtiyacı için çeşmeye gitti, kimi de kantinden meyve suyu alıp içti.

Bu öğrencilerden 16'sında bir süre sonra mide bulantısı ve kusma şikayeti baş gösterdi. 12-13 yaşlarındaki Sibel İlçi, Havva Burhan, Güllü Elmas, Fatma Kahvecioğlu, Kadir Evren, Hatice Eroğlu, Rüveyda Şahanbaz, Alper Kürşat Menman, Ahmet Bazılı, Meryem İlkkan, Tuncay Pınar, Murat Çalık, Fatma Eker, Sonay Burhan, Reyhan Demir ve Yasemin Obuz çağrılan ambulanslarla Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürüldü. Durumları iyi olan öğrencilerin zehirlenme nedeni araştırıldığında, tamamının okul çeşmesinden su içtikleri anlaşıldı. Araştırmada çeşmelerin okuldaki su deposundan beslendiği anlaşıldı. Çeşmeler kullanıma kapatılırken, deponun kirli olup olmadığı ve suyun zehirlenmeye yol açıp açmayacağı da araştırılmaya başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber