17 Mayıs 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2009 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Suriye'de.

- Halep'te tarihi ve turistik yerleri gezecek olan Gül'e, Devlet Başkanı Beşşar Esad da eşlik edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Esad'ın vereceği özel öğle yemeğinin ardından Türkiye'ye hareket edecek.

2- Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Milli Mücadelenin Başlamasının 90 Yıl Dönümü" etkinlikleri kapsamında Dolmabahçe Sarayı'nda medya temsilcileriyle bir araya gelecek.

- Toptan, Ankara gemisiyle Samsun'a hareket edecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bursa İl Kongresine katılacak.

- Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan, IRCICA Kütüphanesinin İstanbul'daki açılış törenine katılacak.

- Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarınca düzenlenen İnönü Stadı'ndaki "Gençlik Şöleni"nde de bulunacak.

4- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Bilecik İl Kongresine katılacak.

5- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, BSK Denizli Cerrahi Hastanesinin resmi açılış töreninde bulunacak.

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da Mavi Tünel şantiyesini ve doğduğu ilçe Taşkent'i ziyaret edecek, Konyaspor-Eskişehirspor maçını izleyecek.

7- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'da AK Parti İl Kongresine katılacak.

8- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Amasya'da AK Parti İl Kongresine katılacak.

9- DSP Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara'da toplanıyor.

10- Litvanya'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu yapılıyor.

11- Danıştay saldırısının yıl dönümü ve "Mustafa Yücel Özbilgin'i Anma Günü" dolayısıyla Danıştay Başkanlığında tören yapılacak.

- Danıştay Başkanı Mustafa Birden başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek, Özbilgin'in Karşıyaka Mezarlığındaki kabri başında anma töreni düzenlenecek.

12- Ankara Tandoğan Meydanı'nda "Cumhuriyet Mitingi" yapılacak.

13-Siyasi Partilerden...

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa'nın Kula ilçesinde düzenlenen "10. Kula Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri"ne katılacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ankara'nın Nallıhan, Güdül ve Beypazarı ilçelerinde bazı belde belediyelerini ziyaret edecek, Nallıhan'da Tapduk Emre'yi Anma etkinliklerinde bulunacak.

14- Samsun'dan yola çıkarılan, Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak "Sevgi Bayrağı", Kayseri-Nevşehir il sınırında Nevşehirli atletler tarafından teslim alınacak ve aynı gün Kırşehirli atletlere teslim edilecek.

15- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İnciraltı'nda yaptırılan Bağımsız Yargı ve Danıştay Anıtı'nda, Danıştay'a yönelik saldırının 3. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlenecek.

16- Fırsatını bulan vergisini kaçırmış...

- Gelir İdaresi Başkanlığının denetimleri, ciddi oranlarda vergi kaçakçılığı bulunduğunu ortaya koydu.

- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve uluslararası tahkim ile terörle mücadele zararlarının karşılanması davalarını üstlenen 145 avukat için inceleme başlatıldı.

- Zirai destekleme primi incelemelerinde 131,7 milyon liralık destekleme primi bloke edildi, 24,7 milyon liralık prim de yasaklandı.

17- Hayvancılık destekleri.

- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar:

- "Hayvan başına destekte 5 baş uygulaması kaldırılmalı."

- "Bu yıl tekrar hayata geçirilen buzağı desteği uygulaması olumlu."

- "Yem bitkileri desteğinde 10 dekar şartı 5 dekara indirilmeli."

- "Sözleşmeli besicilik desteğinin kapsamının genişletilmeli ve tüm ülkede uygulanabilecek bir yapıya kavuşturulmalı."

18- Türkiye'nin ilk tren x-ray sistemi Van'a kurulacak.

- Gümrük Müsteşarlığının gümrüklerin modernizasyonu çerçevesinde hazırladığı tren tarama sistemi projesi, AB Komisyonunca kabul edildi.

- Kaçakçılıkla mücadele kapsamında Van Kapıköy Sınır Kapısına kurulacak sistem, yaklaşık 5 milyon Avro'ya mal olacak.

19- Kocaeli'de üretilen "Transit Connect" ABD yolcusu.

- Ford Otosan Kocaeli Fabrikasında üretilen hafif ticari aracın yeni modeli, 22 Mayıstan itibaren Kuzey Amerika'ya ihraç edilecek.

- Ağırlıklı olarak Türk mühendisler tarafından Amerikan regülasyonlarına uygun şekilde geliştirilen üçüncü nesil Transit Connect'ler, başta çarpma olmak üzere ABD ve Kanada güvenlik testlerinden başarıyla geçti.

20- Turkcell Süper Lig'de 32. hafta mücadelesi 8 karşılaşmayla tamamlanırken, TFF İkinci Lig Yükselme Grubu'nda 5, klasman gruplarında da 19 maçla sezon sona erecek. TFF Üçüncü Lig klasman gruplarında toplam 19 karşılaşma yapılacak.

- Turkcell Süper Lig'de Antalyaspor-Fenerbahçe, Galatasaray-Gençlerbirliği, Trabzonspor-Bursaspor, Ankaragücü-Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kayserispor, Konyaspor-Eskişehirspor, Denizlispor-Ankaraspor ve Gaziantepspor-Kocaelispor maçları yapılacak.

- Bank Asya Birinci Lig play-off final karşılaşması Karşıyaka ile Kasımpaşa takımları arasında Ankara Yenikent Stadı'nda oynanacak.

21- Beko Basketbol Ligi'nde play-off çeyrek final mücadelesi devam ediyor.

- Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Fenerbahçe Ülker Antalya'da, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türk Telekom ise Mersin'de karşı karşıya gelecek.

22- Atatürk'ü Anma Halter Gençlik Kupası, Ankara Arif Nusret Say Spor Salonu'nda yapılıyor.

23- Dünya Offshore Şampiyonası'na puan veren Türkiye Offshore 225 Şampiyonası, Haliç'te, İstanbul Büyükşehir Belediye Grand Prix'si adıyla düzenlenecek yarışla sona erecek.

24- Erkekler Hentbol Süper Ligi play-off final serisinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş, İzmir'de ikinci maça çıkıyor.

25- Uluslararası İzmir Cup Erkekler Tenis Turnuvası sona eriyor.

26- Dünya Genç Erkekler Voleybol Şampiyonası Avrupa elemeleri 2. tur (E) Grubu'nda Türkiye üçüncü ve son maçını, Antalya'da, Belarus ile yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber