Kartvizitli sahte danışman alarmı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabine revizyonunu fırsat bilen İsmail K., kartvizit bastırarak kendisini Bakan Şimşek'in danışmanı olarak tanıttı. İş takibi yaparken deşifre olan sahte danışman halen aranıyor.

KABİNE revizyonunda en büyük değişikliğin yapıldığı ekonomi yönetimi, ?sahte danışman' skandalı ile çalkalanıyor. Kabine revizyonu ile birlikte ekonomi bakanları koltuklarını yeni bakanlara devrederken, eski bakanların danışmanları da görevlerinden ayrılmak zorunda kaldılar veya başka kurumlara atandılar. Bu durumdan yararlanmak isteyen İsmail K. adlı uyanık vatandaşın da kendisini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in danışmanı olarak tanıtarak, başta DPT ve TSE gibi korumlar olmak üzere ekonomi kurumlarında üçüncü kişilerin işlerini takip ettiği belirlendi. İsmail K.'nın, iş takibi için gittiği kurumlarda, Mehmet Şimşek ile değişik toplantılarda çekilmiş fotoğrafları göstererek, kendisini ?Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in danışmanı' olarak tanıttığı saptandı.

İHBAR ÜZERİNE ORTAYA ÇIKTI

İSMAİL K.'nın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in danışmanı olduğuna yönelik olarak kendisine kartvizit bile bastırdığı tespit edildi. İsmail. K.'nın, Maliye Bakanı Şimşek'in danışmanı olarak ekodnomi bürokratlarından randevu aldığı ve bürokratlardan bazı ihalelerde yardımcı olunmasını talep ettiği tespit edildi.

Ekonomi bürokrasisindeki sahte danışman skandalı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e gelen bir ihbar ile ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak ön araştırma yaptıran Bakan Şimşek, sahte danışmanın kendi ismini kullanarak bazı bürokratlarla görüştüğü ve iş takibi yaptığını tespit ettirdi. Bunun üzerine, sahte danışmanla ilgili olarak suç duyurusunda bulunulurken, Emniyet birimleri de sahte danışmanın peşine düştü. Maliye Bakanı Şimşek'in, sahte danışman konusunda ekonomi bürokratlarını da uyardığı öğrenildi. Ekonomi bürokrasisi halen, sahte danışman alarmında. HÜSEYİN ÖZAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber