'Memur maaşı artıyor, koyun gütmeyen bunu anlamıyor'

Haber Giriş : 29 Aralık 2004 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşanan gelişme ve iyileşmeleri anlayamayanlar bulunmasından yakındı. Erdoğan, "İki koyun gütmeyenler, bizi anlamakta zorlanıyorlar" dedi.

Erdoğan, dün hükümetinin 2005 yılı bütçesi üzerindeki eleştirileri yanıtladı. Erdoğan, özetle şu görüşleri dile getirdi:

Devalüasyonlu günleri, dalgalanan dövizleri, borçların bir günde katlandığı günleri hatırlayın. O dönemde hergün umutlar azalıyordu. Türkiye'ye defalarca kalp sektesi yaşatan o ekonomik krizler siyasi krizlerin sonucuydu.

Türkiye'nin bir uçtan bir uca yenilenmeye hazırlandığı bu dönemde, Türkiye'nin hızına yetişmeyenler de zihniyetlerini yenileme imkanı bulabilirler. Bu ülkede sağır sultanın duyduğunu dahi duyamayan, anlamayanlar var. Önce milli gelir artar, sonra demokrasi gelişir iddiası külliyen yalandır, yanlıştır. r.

Toplumun en alt gelir düzeyini oluşturan yüzde 20'lik kesim, 2002'de GSMH'nin yüzde 5.3'ünü alırken, 2004'te bu oran yüzde 6'ya çıkmıştır. Buna karşılık en üst gelir düzeyindeki yüzde 20'lik kesimin payı 2002'de yüzde 50.1 iken, bu yıl bu rakam yüzde 48.3'e gerilemiştir. Gelir dağılımındaki eşitsizlik makası da artık daralma yoluna girmiştir.

Enflasyon düşüyor, memurların maaşı artıyor. Ama bazıları anlamakta zorlanıyorlar. Hayatında iki koyun gütmeyenler sıkıntı yaşıyor. Hayatı yaşamak lazım. İktidara gelir gelmez herkesin cebinin dolacağını söylemedik. Üç yıl istedik.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber