Şener'e benzerlik şoku!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdüllatif Şener'in kurucusu olduğu Türkiye Partisi'nin logosu tartışma konusu oldu. Partinin el sıkışan Türkiye logosu ile İngilitere'de kurulan Day-Mer Derneği'nin logosu arasında ciddi benzerlik var. Türkiye Partisinin logosuna bir başka eleştiri de Yeni Şafak Gazetesi'nden geldi. Gazete logoyu Nokia'nın 'Connecting People' logosuna benzetti.Eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in de kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Partisi'nin logosunun çalıntı olduğu öne sürüldü.

Türkiye Partisi'ni geçen gün resmen kuran Abdüllatif Şener ve parti arkadaşları, parti logosunu da mavi fon üzerine beyaz zeminli Türkiye haritası içerisinde tokalaşan iki el olarak açıklamıştı.

Londra'da merkezli acikgazete.com'un editörü olan Faruk Eskioğlu, Türkiye Partisi'nin logosunu 20 yıl önce Türkiye'den İngiltere'ye gelen göçmenlere hizmet için kurulan Dayanışma Merkezi (DAY MER) adlı dernek için kendisinin çizdiğini belirterek, Türkiye Partisi ya da tasarım şirketinin çok kötü çizgilerle logoyu kopyaladığını öne sürdü.

İngiltere'de 12 yıl tasarımcı olarak da çalıştığını belirten Eskioğlu, "DAY MER yurtdışında olduğu kadar Türkiye'de de sesini duyurmuş bir dernek. 20 yıldır bu logoyu kullanıyor. Türkiye Partisi'nin bu logoyu kopyaladığını düşünüyorum. Sanırım Londra merkezli bir kuruluş olan DAY MER yöneticileri bu konuda girişimde bulunacaklar. İngiltere'de bu tür haklar çok ciddi bir biçimde korunmaktadır" dedi.

DAY MER logosunu yaratırken özellikle Türk ve Kürtlerin solda kardeşliğini vurgulamak için Türkiye'nin doğsu ile batısının sol el ile tokalaşması biçiminde tasarladığını belirten Eskioğlu, "Türkiye Partisi sağda, muhafazakar bir partidir. Her ne kadar Abdullatif Şener benim yüksek lisanstan arkadaşım olsa da yeni kurduğu partinin böylesi bir vizyondan yoksun olduğunu düşünüyorum" diye konuştu...

gercekgundem'e konuşan Eskioğlu, "DAY MER Logosu 20 yıl önce çizildiği için çağdaş grafik çizgilerinden belki yoksun diye düşünülebilir ama Türkiye Partisi'nin kopya logosu çok daha kötü çizgilerle sunulmuş" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber