Bursa Tabip Odasına göre ölümler kablodan

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA - Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Aslanhan, "Taşeron hizmet veren firmanın tomografi merkezinde uygun kablolar kullanmadığını düşünüyoruz. Yangın çıktığında duman çıkmaması gerekiyordu, ancak yoğun bakım ünitelerine kadar duman ulaşmış" dedi.

Aslanhan, Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi'ndeki yangınla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saat 02.00 sıralarında yangın çıktığı bilgisini aldığını ve saat 03.30 sıralarında hastaneye ulaştığını bildirdi.

Hastaneye ulaştığında solunum yetmezliği çeken 3 hastaya müdahale ettiğini anlatan Aslanhan, müdahaleye rağmen bir hastayı kurtaramadığını kaydetti.

"Hastanede yeteri kadar solunum cihazı bulunmamasının düşündürücü olduğunu" söyleyen Aslanhan, "Solunum desteği sağlanamadığı için ölen hastalar var. Ambulanslarla gelen solunum cihazları beklendi" dedi.

Aslanhan, yangının çıktığı tomografi merkezinde bazı yanlışlıklar olduğunu düşündüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Burada karlılık amacıyla yatırımlar yapılmış. Taşeron hizmet veren firmanın tomografi merkezinde uygun kablolar kullanmadığını düşünüyoruz. Yangın çıktığında duman çıkmaması gerekiyordu, ancak yoğun bakım ünitelerine kadar duman ulaşmış. Yönetmeliğe göre kabloların özel alaşımlardan yapılması gerekiyor. Belli ki kablolar yönetmeliğe uygun değil ve hastaneyi duman kaplıyor."

8 hastanın ölümüyle sonuçlanan yangının çıktığı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde taşeron tıbbi görüntüleme ve tanı hizmeti veren şirketin genel müdürü Erol Kılıç ise suçlamaları reddederek, "Yangın saatinden dakikalar değil saatler öncesinde bizim çalışmamız tamamlanmıştı. Sistemler çalışır durumdayken gerilim çeker, çalışmayan kapalı durumdaki sistemin gerilim çekmesi söz konusu değil" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber