Tutuklanan 14 KESK üyesi için yurt genelinde tepki

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 02 Haziran 2009 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK'nin sivil örgütlenmesinde yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 28 kişiden 14'ü tutuklandı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, KESK'in genel merkez ve şubelerinin aranmasını, bazı yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto etti. ?Devlet sendikası olmayacağız?, ?Sendikama dokunma? yazılı pankart ve dövizlerin açıldığı eylemlerde, ?Yaşasın örgütlü mücadelemiz? sloganları atıldı.

14 KESK üyesi tutuklandı

KESK Genel Merkezi ve bazı şubelerine yapılan operasyonda gözaltına alınan 28 kişiden 14 tutuklandı, diğer 14 kişi ise tutuksuz yargılanacak.

Haber Merkezi - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla beş ilde başlatılan ve PKK'nin sivil örgütlenmesinde yer aldıkları savıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye gönderilen 28 kişiden 14'ü tutuklandı. Operasyona yurt genelinde tepkiler sürüyor.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 ay boyunca yaptığı teknik izleme ve istihbarat çalışmasının ardından KESK'e bağlı Eğitim-Sen ve SES sendikalarına operasyon düzenlemiş, İzmir'de 28, Ankara'da 3, İstanbul, Manisa ve Van'da birer kişi olmak üzere çoğu öğretmen 34 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan altısı daha sonra serbest bırakılmıştı. Nöbetçi savcılıkça ifadeleri alınan 28 kişiden 14'ü çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklananların isimlerinin, Yüksel Mutlu, Sakine Esen Yılmaz, Abdurrahman Taşdemir, Hasan Umar, Lami Ülgen, Elif Akgül, Mustafa Beyazbal, Mehmet Kuriş, Harun Gündeş, Hasan Soysal, Aydın Güngörmüş, Nihat Keni, Haydar Deniz ve Şehmuz Güneş olduğu öğrenildi.

?İstanbul'da iki eylem'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, KESK genel merkez ve bazı şubelerinin aranması, bazı yöneticilerinin gözaltına alınmasını, Taksim ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'nde düzenlenen basın açıklamaları ile protesto etti. Açıklamalarda, ?KESK'e yönelik gerçekleştirilen hukuk dışı müdahaleler bizleri emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinden vazgeçiremeyecektir? denildi. ?Devlet sendikası olmayacağız?, ?Sendikama dokunma?, ?Baskılar bizi susturamaz? yazılı pankart ve dövizlerin açıldığı eylemlerde, ?Yaşasın örgütlü mücadelemiz?, ?KESK bizim onurumuzdur? sloganları atıldı.

?KESK'e dokunma'

KESK'e yönelik baskılar, Adana'da da çok sayıda sendika, meslek odası ve kitle örgütü temsilcisinin katıldığı ?KESK'e dokunma!? eylemiyle protesto edildi. Adana Adliyesi önünde toplanan ve ?Sokakta kurduk, sokakta yaşatacağız?, ?KESK'e uzanan eller kırılır?, ?Yaşasın demokrasi mücadelemiz? sloganları atan eylemciler, emniyet güçlerinin aldığı geniş güvenlik önlemi altında yürüyüşe geçti. ?KESK'e dokunma!? yazılı döviz taşıyan grup, yine sloganlar atarak Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü önüne geldi. Burada grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Kahraman Oğuz, baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber