TOKİ canlanmayı gördü 140 bin eve start veriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2009 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konut sektöründe canlanmanın başladığını belirten TOKİ Başkanı Bayraktar, 2011 yılına kadar hasılat paylaşımı yoluyla yapacakları 140 bin konut için ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Gayrimenkul piyasasında canlanma ve hareketliliğin başladığını söyleyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, 2011 yılına kadar 140 bin yeni konut yapmayı planladıklarını ve bu doğrultuda iki-üç ay içinde hasılat paylaşımı yoluyla yeni ihalelere çıkacaklarını söyledi. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen İstanbul REstate Gayrimenkul Zirvesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bayraktar, bir soru üzerine, krizin en fazla gayrimenkul sektörünü etkilediğini, kaynaklarının büyük bir bölümünü arsa satışı karşılığı hasılat projelerinden elde ettiklerini ve buralarda satışlar durma noktasına gelince kaynaklarında ve projelerinde azalma olduğunu söyledi. Bayraktar ?Şu anda yeniden canlanma var. Özel sektör tekrar arsa talebiyle bize gelmeye başladı. İki-üç ay içinde arsa karşılığı hasılat paylaşımı ihalelerine çıkacağız. 2011 sonunda 500 bin konut hedefimiz var. Şu an 360 bindeyiz. 140 bin adet daha yapacağız' dedi.

SEYRANTEPE İÇİN GÜVEN ŞART

BAYRAKTAR, bu konutların büyük bir kısmının ise alt gelir grubu ve kentsel dönüşüm projeleri olacağı bilgisini verdi. İstanbul'un finans merkezi olması yönünde de Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Balkanlar'da ciddi bir beklentinin oluştuğuna dikkati çeken Bayraktar, bu konuda İstanbul'da çeşitli organizasyonların olacağını, TOKİ'nin de bu organizasyonların içinde yer alacağını söyledi. Galatasaray'ın Seyrantepe projesiyle ilgili olarak ise son kararı 15 gün sonra vereceklerini belirten Bayrakta ?TOKİ olarak Seyrantepe Spor Kompleksi projesinde kendi yetkimizi aşıp risk alarak karşı taraf için kolaylıklar getirdik. Ancak şu aşamadan sonra ya kendimiz oturup yapacağız, ya ihaleye çıkacağız. Mevcut yüklenici gerekli güveni verirse onunla devam edebiliriz. Ancak mutlaka garanti edecek. Karar için 5 gün var' diye konuştu. EKONOMİ SERVİSİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber