MEB, 8 bin rehber öğretmen açığını, başarılı ilkokul öğretmenlerinden seçmek yoluyla karşılacak

Haber Giriş : 23 Haziran 2003 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, 8 bin rehber öğretmen açığını, başarılı ilkokul öğretmenlerinden seçmek yoluyla karşılacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'Rehberlik Sistemi' kurduklarını açıklayarak, her okulda askeri bir rehber öğretmenin olacağını söyledi. 2003-2004 eğitim-öğretim yılından rehber öğretmeni olmayan okul kalmayacağını söyleyen Çelik, bakanlığın 10 bin rehber öğretmeni açığını yine kendi kadrolarından sağlayacağını söyledi.

Başarılı ilkokul öğretmenlerinden seçilmek suretiyle bakanlık bünyesinde bu öğretmenlere hizmet içi eğitim kursları verileceğini kaydeden Çelik, bu yolla 7-8 bin rehber öğretmen temini yoluna gideceklerini bildirdi. Çelik, rehber öğretmenlerin ilköğretim 6. sınıftan itibaren çocukları 'keşfetme', çocukların 'kabiliyetlerini' onların 'dominat' olan 'zeka türünü' tespit etmek ve ona göre de onları yönlendirecek bir mekanizma oluşturacaklarının altını çizen Çelik, rehber öğretmenliğin önemini şöyle vurguladı; "6.sınıftan itibaren rehber öğretmenler aracılığıyla ders farklılaştırması yaparak, onları yönlendireceğiz. 8 yıldan geriye dönüş yok, 10 bin rehber öğretmene ihtiyacımız var.

Öğrencilerimiz 6. sınıftan itibaren zeka t ürlerine ve kabiliyetlerine göre yönlendirilecekler. Lise1, 2, ve 3. sınıflarda merkezi sınavlar yapılacak. Lise son sınıfta yapılacak olan ÖSS sınavıyla birlikte öğrenciler, daha önce yönlendirildikleri, başarılı oldukları alanlardan aldıkları puanlarla birlikte üniversiteye gidecekler" diye konuştu.
internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber