ÇOMÜ'de okul yönetimine karşı eylem

Haber Giriş : 31 Aralık 2004 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde yaşayan öğrenci olayları sonrası ailelerine şikayet mektubu gönderen okul yönetimine öğrencilerden tepki geldi.

Üç hafta önce ÇOMÜ'de yaşanan karşıt fikirli öğrencilerin kavgalarına karışan öğrencilerin resimlerini tespit eden üniversite yönetimi, bu resimleri öğrencilerin ailelerine bir yazı ile gönderdi. Okul idaresinin bu resimleri ailelerine göndermesine ilişkin öğrenciler okulda basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik güçleri okul içerisine girip rektörlük binasına yürümek isteyen öğrencilere engel oldu. Kısa süreli tartışmanın ardından kimliği olan öğrencilerin girişine izin veren güvenlik güçleri, başörtülü velilerin kampuse girişine karşı çıktı. Öğrencilerin ısrarları üzerine başörtülü veliler de kampuse girdi.

ÇOMÜ Terzioğlu Kampus içerisine giren sol görüşlü öğrenciler ve velileri ilk olarak basın açıklaması yaptı. Öğrenciler ve velileri adına açıklama yapan ÇOMÜ öğrencisi Birkan Mengütay, okul yönetiminin, yaşanan olaylarda herhangi bir önlem almadığını savundu. Saldırıya uğrayan öğrenciler hakkında soruşturma açılmasıyla ikinci bir baskı oluşturulduğunu öne süren Mengütay, "4 Aralık gecesi saat 23.00'te bir arkadaşımız kendilerine ülkücü diyen bir grup tarafından saldırıya uğramıştır. Geçmiş yıllarda devrimci-demokrat öğrencilere yönelik buna benzer saldırılar oldu. Yaşanan bu olayı kınanmak ve okul yönetiminin öğrencilere sahip çıkmasını vurgulamak amacıyla, 7 Aralık günü basın açıklaması yapmak için bir araya geldik. Fakat aynı grup yapılmak istenen basın açıklaması sırasında öğrencilere saldırmış ve bunun sonucunda kantin içinde bir kargaşa yaşanmıştır" dedi.

Öte yandan ailesine resim gönderilen öğrenci Deniz Güneş de ailesine gönderilen fotoğrafı basın mensuplarına göstererek, ''Aileler üzerinde baskı yaratılmak isteniyor. Nerede, ne zaman çekildiği belli olmayan fotoğraflar gönderilerek suçlu ilan ediliyoruz'' diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından açtıkları pankartlar ile okul yönetimini protesto etti. Protesto eylemi esnasında jandarma ekipleri okul içerisinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber