MEB, okulları belediyelere devretmeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Haziran 2009 09:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEBGEP: Millî Eğitim Bakanlığının Kapasitesinin güçlendirilmesi projesidir

Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmede Memurlar Net'e aşağıdaki bilgiler aktarılmıştır:

?MEBGEP isimli proje, Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi değil, Millî Eğitim Bakanlığının Kapasitesinin güçlendirilmesi projesidir. Proje bünyesinde eğitim ve yönetim bilimcilerden oluşan onlarca bilim insanı çalışmaktadır. Türk Eğitim Sitemine yön veren özellikle BAKANLIK MERKEZ teşkilatının rolleri sorgulanmaktadır. Daha kaliteli eğitim hizmeti sunulmasının yolları aranmaktadır. Bürokrasiyi değil, insanı ve öğrenciyi merkeze alan bir eğitimin ve eğitim yönetiminin arayışı vardır.

Dünyadaki en iyi uygulama örnekleri üzerinde durulmakta ve Ülkemize, İnsanımıza yakışan modelin hangisi olabileceği üzerinde çalışılmaktadır. Eğitimin finansmanı, kaynak yönetimi, izleme - değerlendirme, görevlerin -rollerin yeniden tanımlanması, yetkilerin devri, iç kontrol ve iç denetim gibi konu başlıkları proje kapsamında yürütülmektedir.

Geleneksel eğitim ve yönetim anlayışının dışında, yapılandırmacı öğrenme metoduna uygun bir Millî Eğitim Bakanlığının inşası söz konusudur.

Malum yazıda dillendirilen, MEB'in Türkiye Cumhuriyeti Devletinin üniter yapısının dışında bir yapıyı öngördüğü yorumu bilgi eksikliğinden ve önyargıdan kaynaklanmaktadır.?

Yukarıdaki bilgi doğrultusunda "MEB, okulları belediyelere devretmeyecek" adlı başlığın ve haberin siteden çıkarılması uygun görülmüştür.

MEBGEP nediri anlatan sunu dosyası için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber