Sözleşmeli sağlık çalışanları, haklarına kavuşuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli sağlık çalışanlarının bu yıl içerisinde eş durumundan tayin ve becayiş hakkına kavuşacağı belirtildi. Lisans tamamlamanın önümüzdeki yıllarda genişletilerek sağlıkla ilgili diğer ön lisans mezunlarını da kapsayacağı ifade edildi. Sağlık çalışanlarına, yaz tatili yaptırılmayan izin dönemlerinde döner sermaye ödenmemesi ile ilgili olarak bakanlığın çalışma yapmaya başladığı da aktarıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret ettiklerini ifade etti. Yapılan ziyarette sözleşmeli personelin eş durumu tayini ve becayiş hakkının 2010'a ertelenmesinin çalışanları mağdur ettiğini aktardıklarını kaydeden Kahveci, görüşmede bu hakkın bir an önce verilmesi için Bakanlığa resmi başvuru yaptıklarını ve sorunun çözülmesini istediklerini kaydetti. Kahveci, yapılan görüşmede bulunan Personel Genel Müdürü Hikmet Çolak'ın sözleşmelilerin sorunlarını çözecek teklifleri hazırladığını belirterek, imza aşamasında olduğunu söylediğini kaydetti.

Ebelik, hemşirelik ve sağlık memurluğu bölümleri mezunlarına lisans tamamlama hakkı verilmesi ile ilgili protokolün imzalanması nedeniyle Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a teşekkür ettiklerini ifade eden Kahveci, sağlıkla ilgili diğer iki yıllık ön lisans bölümlerini de kapsayacak şekilde lisans tamamlamanın genişletilmesini istediklerini belirtti. Kahveci, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ bu önerimize karşılık süre kısıtlığı nedeniyle bu yıl üç bölüm için lisans tamamlama uygulamasını yapabildiklerini ifade etti. Lisans tamamlanın genişleyeceğini belirterek, sağlıkla ilgili diğer ön lisans mezunlarına da lisans tamamlama hakkı vereceklerini açıkladı" dedi.

Ziyarette çalışanların döner sermayelerin kesilmesi nedeniyle tatile çıkamadıklarını kaydettiklerini söyleyen Kahveci, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın izin ve hastalık raporu dönemlerinde döner sermaye almaları ile ilgili çalışmalara başladıkları bilgisini verdiğini kaydetti. Kahveci, ziyarette ayrıca hizmetlilere VHKİ kadrolarının verilmesi ile ilgili görüştüklerini kaydederek, Bakan Akdağ'ın hizmetliler unvan değişikliği sınavına girerek Ekim ayına VHKİ kadrolarına kavuşacakları bilgisini verdiğini söyledi. Kahveci, Akdağ'ın sağlık çalışanlarının önemli bir sorunu olan ödenmeyen görev yollukları ve tedavi giderleri ile ilgili olarak da Sağlık Bakanlığı tarafından bütçede gerekli düzenlemenin yapılacağını ifade ettiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber