MHP'de olağanüstü kongre yok

Haber Giriş : 15 Haziran 2009 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MHP'de olağanüstü kongre talebi üzerine oluşturulan komisyon, olağanüstü kongrenin toplanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Genel Sekreter Cihan Paçacı yaptığı yazılı açıklamada, 29 Mayıs 2009'da, 253 kişinin vekaletnamesinin bulunduğu bir yazı ile Ankara 21. Noterliği aracılığıyla MHP'ye başvurularak büyük kongrenin olağanüstü toplantıya çağrılmasının talep edildiğini hatırlattı.

Talebin Başkanlık Divanı'nda görüşüldüğünü ve Siyasi Partiler Mevzuatı ile Parti Tüzüğü açısından incelenmesi için komisyon kurulduğunu kaydeden Paçacı, komisyonunun yaptığı çalışma ve tespitler sonucunda, Genel Başkanlık, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin kurullarında Siyasi Partiler Kanunu uyarınca büyük kongrenin olağanüstü toplanmasını zorunlu kılacak herhangi bir boşalmanın söz konusu olmadığına karar verildiğini belirtti.

Cihan Paçacı, delege sıfatı olmadığı halde olağanüstü kongre talebi için imza atarak hem parti mensuplarını hem de kamuoyunu yanıltan bazı şahıslarla ve bunları bu tür suça teşvik eden, yönlendirenler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca gerekli yasal işlemin yapılması için Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağını kaydetti.

MHP'DE "OLAĞANÜSTÜ KONGRE" ISRARI

- Eski bakanlardan Koray Aydın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurularak, MHP'de olağanüstü kongre toplanması için hukuki sürecin başlatılacağını bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, başkanlığındaki Olağanüstü Kongre İcra Komitesi'nin, MHP Genel Merkezinden yapılan "Olağanüstü kongreye gerek yok" açıklamasının ardından toplanarak, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurularak, olağanüstü kongre için hukuki sürecin başlatılması" kararını aldığını kaydetti.

Koray Aydın, açıklamasında, "Genel Merkezimizin bugün yaptığı açıklama son derece üzücüdür. 260 imza ile olağanüstü kongrenin toplanması için yaptığımız başvurunun yok sayılması son derece üzücüdür. İmzaların gerektirdiği bütün sorumlulukları yerine getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber