Kalpten konuşan kişi karşısındakini kalbinden etkiler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2009 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin- Psikolojik Danışman Orhan Kütükoğlu, içten inanarak konuşan kişinin karşısındaki insanı da kalbinden etkilediğini belirtti.

Yaz kuran kurslarında görev alacak olan İmam ve din görevlilerine Tarsus Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Tarsuslu ve Psikolojik Danışman Orhan Kütükoğlu tarafından etkili iletişim, öğrenme ve öğretme becerileri konularında seminer verildi. Müftülük konferans salonunda seminere yaklaşık 300 imam ve din görevlisi katıldı.

Seminerde konuşan Psikolojik Danışman Orhan Kütükoğlu "Kalpten çıkan söz kalbe, ağızdan çıkan söz kulağa gider" atasözünün iletişimin en temel ilkesi olduğunu söyledi. Psikolojide buna içtenlik ilkesi dendiğini hatırlatan Kütükoğlu, "Eğer kalpten, içten inanarak konuşursak bunun etki alanı karşımızdaki kişinin kalbidir. Sadece ağızdan konuşursak bunu karşı taraf sadece duyar. İletişimde içtenlik ilkesini ne derecede kullandığımıza bakıp ona göre kendimizi değerlendirmemiz ve yenilememiz gerekir" diye konuştu.

Mevlana'nın "Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir" sözüne atıfta bulunan Kütükoğlu, şöyle devam etti: "Önemli olan kalplere giden yolu bulabilmektir. Bu da yoğun empati yapmakla yani kendimizi başkasının yerine koyarak onun duygu ve düşüncelerini hissedebilmeyle, birbirimizi anlamakla, karşımızdaki kişiye anlaşıldığı hissini yaşatmakla olur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber