16 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya gelecek.

- Başbakan Erdoğan, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve Başkanlık Divanı üyelerini AK Parti Genel Merkezi'nde, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve TÜBİTAK Başkanı Nüket Yetiş'i de Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, güven mektuplarını sunacak Tanzanya'nın Ankara Büyükelçisi Ali Abedin Amani Karume ve Burkina Faso'nun Ankara Büyükelçisi Sophie Sow, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük ve Yönetim Kurulu üyelerini, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kırgızistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Cangaroz Kanimetov ve beraberindeki heyet ile görüşecek.

- TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile öğle yemeğinde bir araya gelecek olan Toptan, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve beraberindekileri kabul edecek.

4- AK Parti, CHP, MHP ve DTP grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.

5- Vergi indirimleri ne sonuç verdi?

- Otomotiv ve gayrimenkul piyasası canlandı, KDV'de ise oran indirimlerine rağmen geçen yılın üzerine çıkıldı.

- Şubatta 164,5 milyon lira olan motorlu taşıtlardan alınan ÖTV tutarı, nisanda 253,2 milyon liraya, mayısta ise 270,6 milyon liraya yükseldi.

- Tapu harcının binde 15'ten binde 5'e düşürüldüğü gayrimenkul piyasasında da şubatta 153,7 milyon lira olan harç geliri, mayısta 99,1 milyon lira olarak gerçekleşti.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Euromoney Conferences ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) iş birliğiyle İstanbul'da düzenlenen "2. Türkiye Finans ve Yatırım Forumu"na katılıyor.

7- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşecek.

- Körber Vakfı'nda konferans verecek olan Davutoğlu, Türk sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek.

8- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini AB Genel Sekreterliğinde kabul edecek.

9- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Viyana'da düzenlenen Avrupa Konseyi 29. Dönem Aileden Sorumlu Bakanlar Konferansı'na katılıyor.

- Kavaf, "Aile Dostu Politikalar İçin Alınacak Tedbirler" başlıklı oturumda konuşacak ve ikili görüşmelerde bulunacak.

10- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Ankara Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odası heyetlerini, Başbakanlık Yeni Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.

11- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığınca (TİKA) restore edilen Bosna-Hersek'teki Osmanlı eseri Konjiç Köprüsü'nün açılışına katılacak.

12- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu ve İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleriyle makamında ayrı ayrı görüşecek.

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da Gürcistan Enerji Bakanı Alexander Khetaguri ile görüşecek.

- Bakan Yıldız, daha sonra İstanbul'da, Akenerji Elektrik Üretim A.Ş ile Çek Cumhuriyeti'nin enerji şirketlerinden CEZ'in ortaklığı dolayısıyla verilecek resepsiyona katılacak.

14- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde kurulan 150 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ile 9 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem ve Raporlama Sistemi'ni hizmet açacak ve 6 adet meteoroloji radarının temelini atacak.

15- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Gelir Vergisi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek, madencilikle ilgili araştırma önergeleri birleştirilerek ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı hükümlerin İlgili Kanun ve KHK'lere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine devam edilecek.

- Adalet Komisyonunda, Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ele alınacak.

- AB Uyum Komisyonunda, AB Genel Sekreterliği Teşkilat ve Görevleri

Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.

- Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonuna, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Ercüment Güler bilgi verecek.

16- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.

- Toplantı sonrasında açıklama yapılması bekleniyor.

17- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı tüketici güven endeksi sonuçlarını açıklayacak.

18- Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2009 Arama Kurtarma Tatbikatı, KKTC'de başlayacak.

- Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığında tatbikata ilişkin basın brifingi verilecek.

19- Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (ASMMMO) "Mesleğin Dünü ve Geleceği" konulu paneli Ankara'da yapılacak.

20- Kabul... Sergi... Kongre... Tören... Toplantı...

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Sırbistan'ın İstanbul Başkonsolosu Dragon Markoviç ve İzmir Fahri Konsolosu Metin Akdurak ile bir araya gelecek.

- Kırşehir'de, PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın katılımı ile "Türk Pulları Sergisi" açılacak.

- Tekirdağ'da, Namık Kemal Üniversitesince düzenlenen "Güneydoğu Avrupa'da Sürdürülebilir Kalkınma" konulu uluslararası kongre başlayacak.

- Konya'da, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca "1. Ulusal Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu" düzenlenecek.

- Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde Kurtuluş Savaşı'nda Malgaç baskını olarak tarihe geçen direnişin 90. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlenecek.

- "Cumhuriyet İçin Güç Birliği" tarafından 21 Haziranda düzenlenecek "İzmir Cumhuriyet Mitingi" öncesinde, birliğin dönem sözcüsü Erdoğan Özer, basın açıklaması yapacak.

21- 32. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası finalleri Letonya'da sürüyor.

- Türkiye, 2. Tur (F) Grubu'nda 3. ve son maçında Belarus ile karşılaşacak.

22- Potada erkeklerde 43. lig şampiyonu belli oluyor.

- Ligde Efes Pilsen, 12 kezle en fazla şampiyonluk yaşayan takım unvanını elinde bulunduruyor.

- Son iki sezonun şampiyonu Fenerbahçe Ülker'in, ligde 3 şampiyonluğu bulunuyor.

- Futbolun "3 Büyükler"inden Galatasaray 19, Beşiktaş ise tam 34 yıldır şampiyonluk yüzü göremedi. - Eczacıbaşı 8, İTÜ de 5 şampiyonluk elde etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber