Türk Eğitim Sen: MEB, 1000'e yakın 76. madde ataması yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ?Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) müdür ve müdür yardımcısı atamalarında bine yakın kişi, kariyer ve liyakat gözetilmeden atandı? iddiasında bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Eğitim-Sen'in, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ?Bakanlık oluru? ile yaptığı atamalar konusunda hukuk mücadelesi başlattığını kaydetti.

Sendikanın, son olarak Türkiye genelinde 700 kişinin 76.maddeye göre usulsüz atandığını tespit ettiğini ifade eden Koncuk, MEB'e usulsüz olarak atananların listesini gönderdiklerini ve 76. maddeye aykırı yapılan atamaların iptalini istediklerini belirtti.

Türkiye genelinde müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak 998 kişinin atamasının 76. maddeye göre yapıldığını ileri süren Koncuk, şöyle devam etti:

?MEB'de müdür ve müdür yardımcısı atamalarında bine yakın kişi, 76. maddeye göre kariyer ve liyakat gözetilmeden atandı. Bunların 934'ü müdür, 13'ü müdür baş yardımcısı, 51'i de müdür yardımcısı atamasıdır. Bu rakamlara il-ilçe şube müdürü-müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü, açıktan ve kurumlar arası atamalar da eklendiğinde rakam daha da artmaktadır. Sendikamızın tespitlerine göre 76. maddeye dayandırılarak 63 kişinin il-ilçe şube müdürü-müdür yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanması yapılmıştır. 20 kişi kurumlar arası ve açıktan atama, 1 kişi de ilk atama ile atanmıştır. Böylece usulsüz atananların sayısı 1082'ye çıkmaktadır.?

Koncuk, Bakanlıktan 76. maddeye aykırı olan bütün atamaları iptal etmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber