İzmir'de yolsuzluk operasyonu: 10 kişi gözaltında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 11:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İZMİR'de düzenlenen operasyonda, kamu kurumlarındaki ihalelere fesat karıştırdıkları gerekçesiyle 10 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.


Tekin Gürbulak

İzmir'de yolsuzluk operasyonu

İZMİR- İzmir'de kamu kurumu ihalelerinde yolsuzluk yaptığı ileri sürülen 9 kişi, polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlıların sorgusunun devam ettiği, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilecekleri bildirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, istihbari çalışma doğrultusunda İ.D. ve B.B.D.'nin sahibi olduğu iki inşaat şirketinin İzmir, Manisa, Malatya ve Çanakkale'deki inşaat, doğalgaz ve alt yapı konularındaki kamu ihalelerine katıldığını saptadı.

Şirket sahipleri ve çalışanlarının, diğerlerine ihalelere katılmamaları yönünde baskı yapıp para verdiği, komisyonlarda görevli kişilere konaklama imkanı sağlayıp masraflarını karşıladığı, ihale şartnamelerinde kendilerine yönelik düzenlemeler yaptırdığı belirlendi. Bugün sabah saatlerinde harekete geçen ekipler 10 ev, 2 işyeri ve 6 otomobilde arama yaptı. Aramalarda çok sayıda belge, doküman, ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ele geçirildi. Şirket sahipleri İ.B., B.B.D. ile çalışanlar Ş.E., İ.S., S.S., A.A. ve M.G., Ege Üniversitesi'nde şube müdürü olarak görev yapan S.S. ve başka bir firmanın sahibi olan R.K. yakalanarak gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber