Ardahan Belediyesi'nde yolsuzluk operasyonu: 37 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 13:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sezgin Uygar

ARDAHAN- Ardahan Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda 37 kişi gözaltına alınırken, 1 kişi tutuklandı.

Ardahan'da dün Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri tarafından belediyeye yapılan baskında, aralarında eski Ardahan Belediye Başkanı Mikail Kayatürk'ün de bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltılar akşam saatlerinde de devam ederken, bu sayının 37'ye çıktığı bildirildi.

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Ardahan Belediyesi'nde çalışan bir kısım kamu görevlilerinin hizmet ve mal alımlarında mevzuata aykırı hareket etmek suretiyle belediyeyi zarara uğrattıkları iddiasıyla değişik zamanlarda farklı kişiler tarafından yapılan ihbar ve şikayetler üzerine Ardahan Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nce yapılan ön çalışmaya istinaden Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ardahan Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen arama ve el koyma kararı doğrultusunda Ardahan Belediye binasında ve bir kısım belediyenin çalışan memurların evlerinde usulüne uygun olarak arama ve el koyma işlemi yapışmıştır." denildi.

Açıklamada, el konulan dokümanlar üzerinde kamu ihale kurumu bilirkişileri, Erzurum Kriminal Polis Laboratuarı uzman bilirkişileri ve mali bilirkişiler tarafından yapılan incelemeler sonucu bilirkişi raporları düzenlendiğinin belirtildiği açıklamada, "Düzenlenen bu bilirkişi raporları doğrultusunda 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, zimmet, ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından toplam 37 kişi gözaltına alınmış olup, soruşturma kapsamındaki eylemlerden dolayı bir kişi sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmasına devam edilmektedir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber