Erdoğan'dan kredi kartı borçlularına tavsiye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 14:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Kredi kartında ödeme güçlüğü içine girmiş vatandaşlarımızın, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, TBMM'nin gündeminde ülkeyi ve milleti çok yakından ilgilendiren, bir çok tasarı ve teklif bulunduğunu hatırlatarak, zamanla yarıştıkları bu süreçte, her geçen günün çok iyi değerlendirilmesi ve azami verim elde edecek şekilde Genel Kurulu çalıştırmaları gerektiğini söyledi.

Muhalefet yapıcı bir şekilde davranırsa, Genel Kurul çalışmalarına olumlu bir şekilde katkı yaparsa, milletin derdine derman olacak yasaları daha fazla vakit kaybetmeden süratle çıkaracakları temennisini de dile getiren bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şunu tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum: Biz, milletimizin beklentilerine, taleplerine cevap vermek için yine milletimiz tarafından burada görevlendirildik. Milletimiz bize, kendisinin ihtiyaçlarına cevap verecek, kendisinin meselelerine çözüm olacak yasaların ve düzenlemelerin yapılması için yetki verdi. Biz, o yetki ile buradayız. Hafta içinde de ifade ettim; milletimize söz verdiğimiz yasaları çıkarıncaya kadar tatil bize haramdır.

Biz, üzerimizde milletin emanetin taşıyoruz. Bizim siyaset anlayışımız, bu emanet bilinci üzerine inşa edilmiştir. Biz, bu emanete asla ve asla halel getirmeyeceğiz. Gerekirse 24 saat gerekirse, 365 gün 6 saat çalışırız. Ümit ederiz ki önümüzdeki günlerde muhalefet partileri de aynı sorumlu ve duyarlı davranışı sergiler daha yapıcı bir tutum takınır. AK Parti olarak bizler, milletimiz için hizmet ürettikçe, çözüm ürettikçe, milletimizin yüzünün güldüğünü gördükçe, en önemlisi de aziz milletimizin hayır dualarına mazhar oldukça biz, tüm yorgunluğumuzu üzerimizden atıyoruz. Ben, grubumuzun da bu anlayış içinde olduğunu, bu aşk ve anlayışla çalışmaları sürdüreceğine tüm kalbimle inanıyorum."

BORÇLULARA TAVSİYE

Bir süredir ekonomik göstergelere ilişkin sevindirici gelişmelere şahit olduklarını anlatan Erdoğan, geçen hafta kapasite kullanım oranlarının açıklandığını hatırlattı. Bir önceki aya göre, kapasite kullanımının 3,6 artış kaydettiğine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, mart ayı işsizlik rakamlarının da yüzde 15,8 olarak açıklandığını söyledi. Bu oranda da düşüş yaşandığını anlatan Erdoğan, "Şubat ayından mart ayına iş gücü arzı yaklaşık, 342 bin kişi artmış. Buna rağmen işsiz sayımız 25 bin kişi azalmış durumda. Yani 367 bin kişi bu dönemde işe yerleşmiş ki bu da son derece sevindirici ve umutlandırıcı bir gelişme olarak karşımızdadır" diye konuştu.

Bu eğilimin, devam edeceğini, işsizlikteki düşüşün yaz aylarında ivme kazanacağını tahmin ettiklerini ifade eden Erdoğan, dün Bakanlar Kurulunda aldıkları kararla kısa çalışma ödeneği başvuru süresini 6 ay daha uzattıklarını söyledi.

Kredi kartları mağdurlarıyla ilgili de çok köklü bir düzenleme yaptıklarını bildiren Erdoğan, Hazine, Merkez Bankası, BDDK ve Bankalar Birliğinin ortak çalışmasıyla 875 bine yakın kredi kartı mağduruna çok önemli bir fırsat sunduklarını ifade etti.

Erdoğan, "Ödeme güçlüğü içine girmiş vatandaşlarımızın, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erdoğan, "Kredi kartı, bir borçlanma yolu değildir. Vatandaşlarımız, borçlanma için kredi kartını değil, tüketici kredisini kullanmalıdır. Aksi halde yaşadığımız olumsuz tablo, bugün çözülse bile yarın tekrar eder. Tüm vatandaşlarımızın bu konuya daha hassasiyetle yaklaşmasını diliyorum. Piyasanın canlanması noktasında bazı ürünlerde ÖTV ve KDV'yi üç ay süreyle indirmiştik. Dün bu süre sona erdi. Aldığımız yeni bir kararla otomobil, beyaz eşya, bilgisayar ve mobilya gibi bazı ürünlerde farklı oranlarda indirim yaparak süreyi 30 Eylül 2009 tarihine kadar bir kaz daha uzattık. Bu düzenlemenin de ülkemize ve ekonomimize hayırlar getirmesini diliyorum"diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber