Polise taş ve limon attı, 25 yıl hapsi isteniyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde düzenlenen gösteride yüzüne poşuyla kapatarak polislere taş ve limon attığı ididasıyla tutuklanan 18 yaşındaki H.B.'nin 25 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

DTP'li 53 yöneticinin iki ay önce tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Cizre'de düzenlenen yasa dışı gösteride yüzlerini poşuyla kapatan bir grup polise taşla saldırdı. Polisin müdahale edip dağıttığı gruptan H.B. kaçarken yakalandı. Yüzünü gizlediği poşu ve polise attığı taşla birlikte cebinden çıkan limon da tutanağa geçirildi. Sorgusundan sonra H.B. suç delmili olarak yüzünü gizlediğ ipoşu, polise attığı taş ve cebinden çıkan limonla birlikte adliyeye gönderildi.

H.B. tutuklanırken poşu ve taş delil olarak adli emanate alındı, limon ise bozulma riski olduğu için fotoğrafı çekilip dosyaypa konuldu. Soruşturma sonunda tutuklanan H.B. hakkında ?örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, yasadışı PKK terör örgütünün propagandasını yapmak, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek' suçlamasıyla 25 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 2008/44 sayılı kararında belirtildiği gibi örgütün bilgisi ve istemi doğrultusunda gerçekleştirilen bu eylemlerin örgüt adına gerçekleştirildiğinin sabit olduğu, örgüt adına gerçekleşen bu eylemlere katılan sanığın örgüt üyesi gibi cezalandırılacağı yönündeki karar nedeniyle 3 ayrı suçtan dolayı toplam 25 yıl hapisle cezalandırılması istendi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber