Ergenekon tutuklusu Öztürk, ifadesinin alınması için askeri savcılığa başvurdu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Serdar Öztürk'ün avukatı Hasan Gürbüz, müvekkilinin askeri savcılık tarafından da ifadesinin alınması için başvuruda bulunduklarını ifade etti.

Fotokopideki imzanın mukayeseye elverişli olması durumunda imza incelemesi yapılabileceğini söyleyen Gürbüz, Yargıtay'ın bu yönde pek çok kararı bulunduğunu söyledi. Avukat Hasan Gürbüz, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gürbüz, müvekkili Serdar Öztürk'ün askeri savcılık tarafından da ifadesinin alınması için bugün Ankara'daki meslektaşının başvurduğunu kaydetti. Gürbüz ayrıca, Öztürk'ün bürosundan ele geçirilen bilgisayar harddiskinin kopyasını da askeri savcılığa göndereceklerini söyledi.

Ergenekon savcıları tarafından Kurmay Albay Dursun Çiçek'in ifadesinin alınmayacağı sorulan Gürbüz, "Olması gereken bu. Zaten askeri savcılık ifadesini almış, imza ve yazı örneklerini almış, bir soruşturma yürütülüyor. Burada ifadesinin alınmasının bir manası yok. Sayın Başsavcıvekilinin açıklaması hukuka, yasaya uygun, sürece uygun, gayet yerinde bir açıklama" dedi.

'İrtica ile mücadele planı' belgesinin fotokopi olduğu hatırlatılan Gürbüz, "İimza incelemelerine ilişkin ceza yargılamalarında, genellikle evrakta sahtecilik suçlarında olur bunlar, Yargıtay'ın pek çok kararı var. Evrakın aslına ulaşılamamışsa fotokopi üzerindeki imza mukayeseye elverişli ise bu durumda imza incelemesi yapılması gerekir. Ona göre de mahkemenin karar vermesi gerektiğine dair Yargıtay'ın pek çok kararı var. Eğer fotokopi üzerindeki imza mukayeseye elverişli ise imza incelemesi rahatlıkla yapılabilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber