Enerji nakil hattında bakım kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TİRE (İzmir),İZMİR'in Tire İlçesi'ne bağlı Yemişler Köyü'nden geçen enerji nakil hatlarında meydana gelen kazada 1 işçi öldü, 1 işçi hafif yaralandı.

Olay bugün saat 13.30'da Yemişler Köyü yakınlarındaki enerji nakil hatlarında meydana geldi. 34 bin volt elektrik akımı ileten hatlarda bakım çalışmaları yapmaya hazırlanan 31 yaşındaki Kadir Doğan ile 25 yaşındaki Ali Aslan, akımın çalışma arkadaşları tarafından kesilmesi üzerine direğe tırmandı. İki işçi, tellerin üzerinde bakım yapmalarına yardımcı olan makaralı sepete bindi. Frenleri bir anda boşalan sepet hızla kaymaya başladı. Yaklaşık 450 metre giden sepet, bir sonraki direğe çarptı. Çarpmanın şiddetiyle sepetten fırlayarak nakil hattındaki enerji olan tellerin üzerine düşen Kadir Doğan akıma kapılarak öldü. Yanındaki arkadaşı Ali Aslan ise ayağının sepete takılması sonucu asılı kalarak, düşmekten şans eseri kurtuldu. Ali Aslan, olay yerindeki diğer işçiler ve köylüler tarafından kurtarılarak, Tire Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Doğan'ın cesedi ise enerji nakil hattındaki akımın kesilmesinin ardından üç saatlik çaba sonucu güçlükle indirilerek, otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Hafif yaralı olarak kurtulan Ali Aslan, hastanede ilk olarak arkadaşının durumunun nasıl olduğunu sordu. Arkadaşının öldüğü gizlenen Aslan, bakım yapıp, ikaz amacıyla küre takmak için nakil hattına çıktıklarını belirterek, ?Her şey bir anda olup bitti. İçinde bulunduğumuz sepet, freni bozulunca elektrik tellerinin üzerinden büyük bir hızla aşağıya doğru kaymaya başladı. Çaresizlikten ne yapacağımızı şaşırdık. Bizi kurtarın diye bağırmaya başladık. Ancak yapacak hiçbir şey yoktu. Sadece direğe çarptığımızı hatırlıyorum. Daha sonra gözümü hastanede açtım. Yaşadığıma hala inanamıyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber