Bakan Babacan: Krizi aşmak için küresel işbirliği şart

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2009 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ülkelerin tek tek münferiden hareket etmesi ile ekonomik krizin üstesinden gelmenin mümkün olmadığını belirtti. Babacan, "Burada mutlaka bir küresel işbirliği lazım, küresel bir ortak vizyon, ortak eylem planı şart." dedi.

Bodrum Kempinski otelde Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği Yüksek İştişare Konseyi Toplantısın'da küresel ekonomik kriz ele alındı. Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkan Yardımcısı John Lipsky, Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakcı'nın da katıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, toplantıda yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük ekonomisinin dahi denetim ve düzenleme konularında gerken hassasiyeti göstermek zorunda olduğunu ve belirli çerçevede alınan kararları, paylaşılan yaklaşımı izlemek zorunda olduğunu kaydetti. Babacan, şöyle dedi:

"Kimse, ben bu çercevenin içerisine sığmam, çok büyük dememeli, eğer biz ya da dünyadaki pek çok ülke başka ülkelerde yapılan hataların faturasını ödüyorsak, bizim de o ülkelerdeki uygulamalarla ilgili söyleyeceğimiz şeyler olmalı. Bu kadar birbirine kenetlenmiş bir ekonomik sistemde kimse ben buyum, bu adımı atıyorum, herkes ona göre hesabını kitabını yapsın diyememeli. Aksi takdirde yaşananlar, bu hususlarda, gereken önemin gösterilmediği takdirde sorunların ne kadar büyük olabileceğini bize hep beraber gösteriyor.

Tek tek ülkelerin münferiden hareket etmesi ile bu krizin üstesinden gelmek mümkün değil. Burada mutlaka bir küresel işbirliği lazım, küresel bir ortak vizyon, ortak eylem planı şart."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber