YÖK Genel Kurul Kararları Yayınlansın

Geçen hafta içerisinde, bazı YÖK kararlarının akademik hayatı ilgilendirdiğini (örneğin araştırma görevliliğindeki yaş sınırı) ancak bu kararların yayınlanmadığını belirtmiş ve ilgileri duyarlı olmaya devam etmiştik. Bugün bizlere ilginç bir mail gelmiştir. Sitemizde yayımlanan 'araştırma görevliliğine getirilen yaş sınırlmasına' ilişkin haber üzerine bir ziyaretçimiz YÖK'e başvuruda bulunmuş ve bu genel kurul kararının bir örneğini istemiştir. Genel Sekreter Yardımcısı sayın Hasan Sayın tarafından ziyaretçimize cevap verilmiştir.

Haber Giriş : 03 Ocak 2005 04:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyaretçimiz gazetedeki bir haber vesilesi ile 12.11.2004 tarhli YÖK Genel Kurul toplantı tutanağının bir örneğini istemiştir.

Gelen cevap şu şekildedir: "İlgi dilekçeniz incelenmiştir. Genel Kurul2un 12.11.2004 tarihli toplantısında araştırma görevlisi kadrolarına atanacaklarla ilgili alınan kararın bir örneği gönderilmektedir.
Bilgilerinizi ricaederim.
Hasan Sayın
Genel Sekreter Yardımcısı

T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

GENEL KURUL KARARLARI

Oturum tarihi: 12.11.2004
Oturum no: 12

KARAR: 2004.12.057

Yürütme kurulunun 18.03.2003 tarihli toplantısında kabul edilen diğer personel konularına tabi olarak çalışmakta olanların, 2547 sayılı Kanuna tabi kadrolara geçişlerinde Başkanlıkça verilecek izinlerde aranan koşulların, tıp fakültelerine atanacak araştırma görevlileri hariç olmak üzere söz konusu kadrolara yapılacak her türlü atamalarda aranmasına karar verildi."


MEMURLAR.NET'İN YORUMLARI

Yukarıdaki kararı incelediğimizde, 18.03.2003 tarihli bir toplantı kararından bahsedildiği görülecektir. Ancak Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde sadece belirtilen tarih istenilmiş olduğu için YÖK tarafından ayrıca başka bir belge verilmemiştir.

Ancak, hem ziyaretçimiz hem de memurlar.net açısından bu karar yeterince açık değildir. Dolaysıyla şimdi yeni bir başvuru yapılması gerekmektedir. Yeni başvuruda hem 18.03.2003 tarihli karar hem de son 31 yaş düzenlemesine ilişkin karar istenecektir.

Oysaki bu kadar resmi yazışmaya gerek var mıdır? Bu kararlardan akademik camiayı ilgilendiren kararların YÖK'in internet sitesinde yayımlanması daha uygun olmaz mı? Bilgi Edinme Hakkı Kanunu tam olarak aslında bunu ifade etmiyor mu?

Şimdi kamu kurumlarımızın yöneticileri sık sık şikayet etmekteler.: 'Çok sayıda fazla başvuru, bunalıyoruz'... Ancak, buna biraz da kendileri de sebep olmuyorlar mı? Geneli ilgilendiren kararların internet sitesinde yayımlanması halinde başvuru sayısı azalacaktır. Bunu görmek o kadar zor olmasa gerektir?

Saygılarımızla

Memurlar.net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber